(Big) Data

Inzicht, search en monitoring.

Als online gedreven organisatie beschik je over data. Veel of weinig, dat maakt niet uit, het gaat erom wat je ermee doet. Die data kan bestaan uit artikelen, blogs, specifieke productinformatie voor intern gebruik of een kennisbank voor klanten.

Door alle beschikbare informatie te stroomlijnen, verrijken, te indexeren en doorzoekbaar te maken kan je bestaande data een groter bereik en nieuwe toepassingen krijgen. Enkele voorbeelden:

  • Voor Terberg Leasing ontwikkelen we een lease-calculator voor intern gebruik die duizenden configuratie-opties van leaseauto’s razendsnel omzet in de ideale mobiliteitsoplossing voor hun klanten;
  • Voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ordenen we de honderdduizenden sporen en resten van menselijke aanwezigheid in de Nederlandse bodem, op het land en in het water in de afgelopen 300.000 jaar;
  • We wonnen een Dutch Search Award met een zoekoplossing voor 24 Liberty Global-sites in 12 talen waarmee klanten snel en eenvoudig de content vinden die zij zoeken; Bij Ziggo bijvoorbeeld: van modem-handleiding tot een on-demand film met een specifieke acteur en van technische oplossingen voor je mediabox tot de details van je abonnement;
  • We maken content heavy sites en shops toegankelijk met de uitgebreide zoekmogelijkheden van Pandosearch.

We gaan graag met je om de tafel om te kijken naar wat jouw data voor je organisatie of voor je klanten kan betekenen. Dat hoeft niet altijd een nieuwe toepassing te zijn, ook inzicht in data, zoals klantgedrag, proces-statistieken of financiële scores kunnen met behulp van een overzichtelijk dashboard al van grote waarde zijn voor jouw bedrijf.

Search & Data: Technisch

Bij Enrise hebben wij alle ingrediënten voor een snelle en flexibele search-applicatie, die wij meteen kunnen afstemmen op alle aspecten van je data. De basis hiervan is Elasticsearch, software dat zichzelf de afgelopen jaren heeft bewezen als een uiterst krachtige en uitgebreide search engine.

Bovenop Elasticsearch hebben wij eigen componenten gebouwd die het ophalen, verrijken en structureren van allerlei soorten data faciliteren. Snelheid en schaalbaarheid zijn hierbij onze belangrijkste speerpunten, of het nou gaat om slechts een paar honderd of om vele miljoenen records. En dankzij onze crawler sluiten we gemakkelijk aan op je databronnen zonder dat je daar zelf naar om hoeft te kijken.

Verder voorzien we in alle voorwaarden om snel en pijnloos aan de slag te kunnen: een gedocumenteerde API, browserwidgets voor search en autocompletion, en Kibana dashboards voor alle benodigde monitoring en rapportages.

Meer doen met je data?

Pim van der Linden

Bel of mail Pim van der Linden

088-5553300 | pim@enrise.com

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search