Advies

Rubber ducking

When you're stuck, talk to our duck.
Rubber ducking | debugging

Je bent vastgelopen met een probleem, staat op het punt je computer uit het raam te smijten en ten einde raad zoek je een collega voor hulp. Herkenbaar? Bij ons ziet het er in elk geval soms zo uit als in onderstaand filmpje 😉

Je collega wil je graag helpen en luistert aandachtig, maar je bent nog niet halverwege je relaas of dé oplossing plopt in je hoofd. Dit noem je: ‘Het Zelf-Uitleg Effect’. Doordat je jouw probleem hardop uitlegt zoekt je brein automatisch naar alternatieve invalshoeken.

Debugging, met onze Rubber Duck

Ook Enrisers hebben er wel eens last van. Maar vanuit de development wereld is er een handige oplossing; ‘Rubber Ducking’. Je hebt namelijk niet een mens nodig om hardop je probleem aan te vertellen en dus dat Zelf-Uitleg Effect te bereiken. Een voorwerp – zoals een badeend – werkt ook. Daarom zijn wij dolgelukkig met onze eigen Enrise duck!

Ons motto: When you’re stuck, talk to our duck

De Enrise Badeend is een volwaardig lid van de Enrise-familie, ze heeft onze gele bloed en is betrokken. Je kunt haar 100% vertrouwen en ze is net zo kennisverslaafd als onze developers. Dus als een van onze developers vast loopt en er is geen collega in de buurt, dan is daar onze eigen Enrise Duck. Praat met ‘r en Up You Go again!

Enrise Duck | Badeend Dag
Dit is ‘m. De Enrise badeend.