Apps

AutoTrack

Sublieme app voor nieuwe en tweedehands auto's

De makkelijkste weg naar je volgende auto. Check. AutoTrack.

AutoTrack heeft een duidelijke doelstelling: mensen helpen op een zo eenvoudig mogelijke manier hun nieuwe of tweedehands auto te vinden. Maar hoe vind je als consument wat je zoekt in het enorme online aanbod van beschikbare modellen? AutoTrack ontwikkelde samen met Enrise een app die naadloos aansluit op het businessmodel van moederbedrijf Automotive MediaVentions (AMV). Namelijk: leads realiseren voor een netwerk van aangesloten autobedrijven.

Deze app gidst gebruikers snel en gemakkelijk door het aanbod van ruim 216.000 auto’s. Dankzij slimme features en een aangename gebruikerservaring is de perfecte occasion voor iedereen in slechts een paar swipes gevonden. Het resultaat: de conversie vliegt door het dak, een recordaantal clicks en hoge beoordelingen in de app stores. Hierdoor is AutoTrack hard op weg om marktleider in het 2e hands automotive domein te worden.

Het resultaat

De zoektocht naar een auto is voor veel consumenten een onoverzichtelijk proces. Dankzij gebruikersonderzoek met Onstuimig en Happy Labs (zie video hieronder) zijn we samen met het AutoTrack-team tot een oplossing gekomen waarmee de consument in diverse logische stappen naar het relevante aanbod wordt begeleid. Multiselect filters helpen bij het zoeken naar verschillende merken, modellen en bouwjaren, maar ook brandstoftypes en carrosserievormen. Verder zijn prijscategorieën, kilometerstanden, aankoopgaranties en nabijheid belangrijke filters. Voor de zoeker die al weet wat hij specifiek zoekt, bestaat er een trefwoordveld. Dit draagt bij aan een prettige UX. Hetzelfde geldt voor push-notificaties. Deze worden op basis van data samengesteld en op het juiste moment verzonden. Zo blijf je altijd op de hoogte van relevant nieuw aanbod.

Gebruikersonderzoek Onstuimig en Happy Labs

Zoekopdrachten opslaan & favorieten

Daarnaast heeft de app een paar handige features. Zo worden recente zoekopdrachten onthouden zodat je op een later moment kunt terugkeren. Maar je kunt ook zoekopdrachten opslaan en een favorietenlijstje maken van auto’s die je later nog eens wilt bekijken. Dit zijn features die erg bruikbaar zijn, maar ook een erg prettige gebruikerservaring bieden. Ze werken soepel op zowel Android als iOS. En dat voel je als gebruiker direct als je de app in handen hebt. Even met een vriend(in) of je partner overleggen of je vondst de perfecte auto voor jou is? Deel hem met een druk op de knop via e-mail en social media.

Sync op web en mobiel

Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten crosschannel zoeken. Dat wil zeggen: mensen beginnen op hun mobiel te zoeken, duiken daarna achter een laptop en ronden op een later moment de deal weer af op hun telefoon. Of in een andere volgorde die voor hen beter uitkomt. Daarom synchroniseren we de app met de webversie en vice versa. Sla je tijdens je treinreis een zoekresultaat op, dan kun je thuis achter je laptop je shortlist verder samenstellen. Dat scheelt je tijd en zoekwerk.

Integratie AutoTrack EasyBuy 

Sinds de overname van Bynco in 2023 heeft AutoTrack een nieuwe service: AutoTrack EasyBuy. Hiermee kan een consument in enkele klikken volledig online een auto kopen en thuis laten bezorgen. Bovendien krijgen ze hierbij 12 maanden BOVAG garantie, zijn de eerste 12.000 kilometers onderhoudsvrij en mogen ze de auto maar liefst 14 dagen proefrijden. Het biedt klanten dezelfde online koopervaring als bij de aanschaf van kleding of een nieuwe tv.

Het doel: een app ontwikkelen waar de gebruiker intuïtief zijn weg vindt. En waar hij door het navigeren door een slimme selectie van de meest toegepaste filters en overige specificaties in een paar klikken een totaalplaatje krijgt te zien van de best beschikbare auto’s.

Aangesloten autobedrijven hebben met AutoTrack EasyBuy toegang tot een 24/7 verkoopkanaal zonder extra investeringen, waardoor zij een ‘online only’ klantgroep kunnen bereiken die anders lastig te benaderen is. De integratie van EasyBuy was daarom een van de belangrijkste speerpunten in de verdere ontwikkeling van de AutoTrack app. Ondanks stevige deadlines konden we een snelle doorlooptijd garanderen. EasyBuy is nu een integraal onderdeel van de AutoTrack app.

Impact

Bij Enrise hanteren wij overal het principe van Impact Driven Development. Daarmee bedoelen we: bij alles wat we doen staat het resultaat voor de klant centraal. Bij de AutoTrack app betekende dat:

 • Van 45k naar 500k+ downloads op Android.
 • Continue conversie-optimalisatie middels gebruikersonderzoek en A/B-testen.
 • Sterk verbeterde performance dankzij infrastructuur migratie naar AWS.
 • Uitstekende beoordelingen in app stores dankzij hoge codekwaliteit, test coverage, CI/CD-pipelines en OTAP-straat.
 • Integratie van Bynco binnen enkele weken, waardoor de nieuwe ‘AutoTrack Easybuy’ service kon worden gelanceerd.
 • Onderhoud aanzienlijk teruggebracht door implementatie van EAS

Over AutoTrack

AutoTrack is onderdeel van Automotive MediaVentions (AMV), een joint venture van Mediahuis en DPG Media, en tevens moederbedrijf van onder andere Gaspedaal.nl en AutoWereld. Het is dé businesspartner voor autobedrijven die de Nederlandse autokoper sneller, gerichter en beter willen bedienen. Door de sterke consumentenmerken te koppelen aan de data en het bereik van DPG Media en Mediahuis bereikt AMV bijna alle autokopers van Nederland. AMV heeft zich als doel gesteld om marktleider te worden in het domein automotive. Hun missie luidt: Effortlessly guiding customers to the next automobility solution.

AutoTrack app Tech Stack

De technologieën die we hebben gebruikt om de AutoTrack app te bouwen en optimaliseren zijn:

 • React Native
 • Expo
 • Typescript
 • Jest
 • GitHub
 • iOS
 • Android

Specs

Technisch partner sinds:
2021
Doorlooptijd:
Permanente doorontwikkeling
Aantal gebruikers
500.000+