Webdevelopment

Big Green Egg

Culinair inspiratieplatform in maar liefst 30 talen

Culinair front- en backend hoogstandje, al zeggen we het zelf :)

Big Green Egg

Hoe het allemaal begon

Voor Big Green Egg ontwikkelden we in 2018 een eerste versie van de inspirerende website met een hoogwaardige uitstraling zoals we die nu nog steeds kennen. Het tonen van de juiste modellen en accessoires was destijds een van de belangrijkste features in het platform. Ook het zoeken naar het ideale recept, dankzij de snelle zoekfunctie en de fraai gepresenteerde recepten pagina’s, maakten van dit platform direct een culinair hoogstandje.

Zo ziet de homepage er nu uit

Opstartfase in een Sprint 0

Tijdens een voorbereidende Sprint 0 stelden we samen met Big Green Egg een Product Vision Board op. Dat gaf iedereen hetzelfde eindbeeld van de uitdaging in het vooruitzicht. We bedachten tijdens die sprint een manier om de content voor 20+ talen op een zo eenduidig mogelijke manier te integreren in de site. Maar ook hoe we deze content konden laten uitwisselen en koppelen met andere platformen en kanalen.

Visual van de Sprint 0 fase

We stelden dat de nieuwe site robuust, schaalbaar en onderhoudbaar moest zijn. Het gebruik van een headless CMS was hiervoor de juiste oplossing. Het voordeel van een headless CMS is namelijk de onafhankelijkheid tussen frontend en backend. Het CMS staat op zichzelf, waardoor de content eenvoudiger via andere kanalen ontsloten kon en kan worden en beter integreert met andere systemen. Dat betekent dat de recepten die in het CMS zijn opgeslagen niet alleen op de website staan, maar ook makkelijker gekoppeld konden worden aan bijvoorbeeld de mobiele app. Wijzigingen en aanvullingen hoeven op deze manier slechts één keer uitgevoerd te worden. Iets dat iedere marketeer als muziek in de oren moet klinken.

Met WordPress als headless CMS is het daarnaast mogelijk om design en interactie uit te breiden, zonder de restricties en ballast van het standaard framework. 

Meertaligheid

Met een platform dat wereldwijd actief is, is meertaligheid of eigenlijk internationalisatie essentieel. Het beheer van de zeker 30 talen wordt daarom verzorgd door WPML Deze plugin bij WordPress is in deze case de beste oplossing. Er staat 1 recept in de database waar vervolgens alle verschillende taalversies onder hangen. De basisgegevens van bijvoorbeeld recepten zijn standaardvelden die je per recept 1 keer invoert en die in alle beschikbare talen dan automatisch wordt aangepast. Dus bijvoorbeeld; stond er 1 ei in een ingrediënt en moeten dat er twee zijn? Dan pas je in de basis het aantal aan in plaats van in alle 30 talen de aanpasssing te moeten doen.

Deze plugin biedt ook de juiste opties om SEO goed in te richten. Zo zijn bijvoorbeeld de slugs apart aanpasbaar. En ook voor marketing is er maatwerk te verrichten in acties per land/taal zoals kortingsacties etc.

Ik ben blij met onze duurzame relatie. Dat we met elkaar nog steeds nieuwe functionaliteiten opzetten. En doorontwikkeling doen aan ons platform om zo aan klantbehoefte – in heel Europa – te voldoen.

Jeanine de Vos, Online marketeer

Constante doorontwikkeling en uitbreidingen

Big Green Egg hoogtepunten in de ontwikkeling van afgelopen jaren.

Big Green Egg Dealerstrategie

De nieuwe dealer strategie in Europa is geïntegreerd in de website en dit heeft geleid tot een nieuwe verkooppunten pagina. Big Green Egg stuurt hier aan op het bezoeken van Platinum dealers door ze voorrang te geven in de zoekresultaten. 

De verkooppunten pagina is gekoppeld aan een door ons ontwikkeld maatwerk reseller portal

Consumenten kunnen zich bij deze Platinum dealers  laten informeren, inspireren en verwonderen door de gepassioneerde experts op de winkelvloer. De verkooppunten pagina is gekoppeld aan een door ons ontwikkeld maatwerk reseller portal. In deze portal kunnen de sales managers uit verschillende landen de sales gegevens per dealer invullen en bijhouden. Hierdoor kan Big Green Egg ervoor zorgen dat alle verkooppunten altijd up-to-date zijn op de website.

Ingebouwde wensen en eisen voor het Big Green Egg reseller portal

 • Mobiele toegankelijkheid 
 • CSV export resellers
 • Integratie met Google Maps
 • Uitgebreide zoekfunctie

Emailmarketing

Voor wie meer wil weten over de verschillende kooktechnieken met de Big Green Egg. En wie geen nieuws wil missen uit de wereld van het buiten koken, is er de Email nieuwsbrief.

De nieuwsbrief heet Inspiration Today en staat vol heerlijke recepten en andere inspiratie. Via een handige pop-up wordt je als bezoeker van de website gewezen op de mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Uiteraard worden gebruikers die zich al hebben opgegeven voor de nieuwsbrief uitgesloten in het vertonen van de pop-up.

Ondersteuning voor nieuwe campagnes

Big Green Egg organiseert regelmatig leuke en vooral ook smakelijke campagnes voor haar huidige en toekomstige klanten. Ook hiervoor staan we altijd klaar om een stukje extra functionaliteit te bieden ter ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse buitenkeuken-contest. Hier zorgden wij ervoor dat deelnemers zich konden inschrijven en foto’s konden uploaden om zo te bewijzen dat hún buitenkeuken echt de mooiste was. Er komen telkens weer nieuwe campagnes en ideeën, en we zijn blij daar telkens weer aan te kunnen bijdragen.

De Big Green Egg Tech Stack

 • PHP Symfony framework
 • Typescript / React
 • WordPress
 • Elastic Search
 • CI/CD
 • AWS
 • Mailgun
 • WPML
 • Cookiebot

Over Big Green Egg

De website van Big Green Egg wordt gezien als het leading platform voor het bedrijf, dat al sinds 1974 het buiten koken naar een hoger niveau tilt. Op dit culinaire platform komt alles samen voor de fervente liefhebber. Ze heeft als belangrijkste functionaliteit productinformatie delen en inspireren is het doel.

Naast dat je er uitgebreide informatie kunt vinden over de verschillende Big Green Egg modellen, kun je er ook inspirerende recepten vinden. Wekelijks worden er nieuwe recepten geplaatst. Deze vind je eenvoudig door de gebruiksvriendelijke receptenzoeker. 

De redactie ontwikkelt en publiceert artikelen (zoals over accessoires updates), recepten en events in vele talen die superstrak en smakelijk worden gepresenteerd. Diezelfde content kan Big Green Egg zoals hierboven al genoemd, eenvoudig  ontsluiten via meerdere kanalen of koppelen aan andere systemen dankzij het flexibele headless CMS.

Specs

Live sinds
2018
Aantal talen
30
Nieuwe recepten
Dagelijks