Webdevelopment

Big Green Egg

Culinaire website in 28 talen

Headless Wordpress CMS met flexibiliteit in frontend

Resultaat

Voor Big Green Egg ontwikkelden we een inspirerende website met een hoogwaardige uitstraling die aansluit bij de EGG en hun andere kwaliteitsproducten. Het selecteren van de juiste modellen en accessoires is eenvoudiger geworden. Bij het zoeken naar je ideale recept met de snelle zoekfunctie loopt het water je in de mond en met de fraai gepresenteerde receptenpagina’s lukt elk gerecht dat je bereidt.

De redactie ontwikkelt en publiceert artikelen, recepten en events in vele talen die superstrak en smakelijk worden gepresenteerd op biggreenegg.eu. Diezelfde content kan Big Green Egg ontsluiten via meerdere kanalen of koppelen aan andere systemen dankzij het flexibele headless CMS.

Proces

Tijdens een voorbereidende Sprint 0 stelden we samen met Big Green Egg een Product Vision Board op. Dat geeft iedereen hetzelfde eindbeeld en uitdaging in het vooruitzicht. Om daartoe te komen adviseerden we een flexibel platform waarbij we niet vastzitten aan standaarden, maar ook niet het wiel opnieuw hoeven uitvinden. We bedachten een manier om de content in 28 talen op een zo eenduidig mogelijke manier te integreren in de site, maar ook te laten uitwisselen en koppelen met andere platformen en kanalen.

We stelden dat de nieuwe site robuust, schaalbaar en onderhoudbaar moet zijn. Dat gaat het best met gebruik van een zogeheten headless CMS. Het voordeel van een headless CMS is de onafhankelijkheid tussen frontend en backend. Het CMS staat op zichzelf, waardoor de content eenvoudiger via andere kanalen ontsloten kan worden en beter integreert met andere systemen. Met WordPress als headless CMS is het mogelijk om design en interactie uit te breiden, zonder de restricties en ballast van het standaardframework. Het beheer van de talen wordt verzorgd door WPML, dat in deze case de beste oplossing is voor meertaligheid.

Over Big Green Egg

Keramische buitenkeuken Big Green Egg vindt zijn oorsprong in Azië, waar het ruim 3000 jaar geleden begon met een kleioven, de zogenaamde ‘kamado’. In Japan gelegerde Amerikaanse soldaten brachten de techniek mee naar de Verenigde Staten waar het in Atlanta onder de naam Big Green Egg in 1974 begon. Big Green Egg heeft de kamado doorontwikkeld en geperfectioneerd zodat het aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen voldoet. Als eigenaar van een Big Green Egg kan je het hele jaar door genieten van de uiteenlopende gerechten die je ermee kunt bereiden.

Specs

Live sinds

2018

Aantal talen

28

Klanttevredenheid

8,5

Tech+More

Abonneer op en ontvang 1x per maand artikelen en video's per mail.

Ik wil Tech+More!
->
© 2000-2020, Enrise B.V.