Foleon

Ons Team as a Service ontwikkelde krachtige nieuwe features in een omvangrijke ReactJS-applicatie

foleon-logo

Content krijgt de aandacht die het verdient

Foleon (voorheen Instant Magazine) is het beste cloud-based platform voor het creëren en publiceren van digitale, responsive, rich-media magazines. Meer dan 1200 A-merken en bureaus maken en gretig gebruik van om hun content ook online te laten shinen!

Vraag

Scale-up Foleon groeit met haar publicatieplatform: Sneller, krachtiger en intuïtiever. Zij vroegen Enrise om meedenkende en adviserende developers die kunnen meehelpen. In eerste instantie om mee te bouwen aan de mediabibliotheek, vervolgens ook de drag & drop editor en de formuliermaker. Eenmaal voltooid werden we ook gevraagd voor de rebuild van het gebruikersdashboard en de add-on-shop, in samenwerking met Foleon’s development team.

Onze oplossing

Ons team werkt met Foleon aan de form builder, die de interactiviteit van magazines vergroot. De Drag & Drop editor is een omvangrijke React-applicatie waar veel slimme en eigen architecturen zijn opgezet om alles zo efficiënt mogelijk te laten werken. In de samenwerking hebben we het team van Foleon kennis laten maken met de Enrise werkwijze in developmentprojecten en met het team van Foleon herschreven we het oude dashboard, ruimden we oude code op en legden we een componentenbibliotheek aan voor toekomstige uitbreiding.

Resultaat

De samenwerking met Enrise heeft voor Foleon zowel concrete features als vernieuwingen opgeleverd. Bestaande code is opgeschoond, beter gedocumenteerd, is er een nieuw dashboard en kunnen gebruikers fijner werken met de editor en mediabibliotheek. Parallel daaraan heeft het team van Foleon geleerd van de expertise die we bij Enrise hebben als het gaat om complexe developmentrajecten. De verbeterde werkwijze en vernieuwde code enthousiasmeren de eigen developers om door te bouwen.

Foleon
over Enrise

“Twee jaar geleden zijn we met Enrise begonnen. We haalden meer in huis dan alleen technische kennis. Enrisers zijn kritisch op de codebase, de kwaliteit, zijn proactief bezig met versiebeheer en zo nog heel veel andere dingen die onze teams hebben geholpen om beter te worden.” ~ Joost Galama, CEO Foleon

Foleon
over Enrise

“Met Enrise hebben we voor het eerst kennis gemaakt met het (deels) outsourcen van development. Dat voelde een beetje onwennig, maar Enrise heeft zich in no time wegwijs gemaakt in de codebase en bewezen in hoge snelheid hoogwaardige software te kunnen leveren. Voor mij als Product Owner is dat heerlijk, omdat je weinig omkijken hebt en tegelijkertijd parallel aan meerdere projecten kan werken. Voor Foleon als SaaS scale-up is het cruciaal om state-of-the-art te zijn. Met Enrise als development partner kunnen we onze ambities waarmaken.” ~ Daniël Knoppers, Foleon

Stack

Isomorphic JavaScript
NodeJS
ReactJS
CSSNext
Redux
Typescript
Styled components
Styled-system
Storybook

Specs

www.foleon.com
2 jaar doorlooptijd
6 Enrise-developers
5 nieuwe features
Foleon groeide van 40 naar 100 mensen

Online ambities bespreken?

Pim van der Linden

Bel of mail Pim van der Linden

088-5553300 | pim@enrise.com

Start typing to search