Mobiliteitsfabriek

OV-chipkaart-app voor internationale studenten

Meer weten? Wij nemen contact met je op. Net zo makkelijk. Laat hier je gegevens achter.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Mobiliteitsfabriek over Enrise

“Enrisers onderscheiden zich van andere ontwikkelaars door hun openheid naar de klant toe, professionaliteit en samen een team vormen. Er voor gaan.”

~
Roeland Cuijpers, Co-founder Mobiliteitsfabriek

mobiliteitsfabriek-logo

Mobiliteit gemakkelijk, toegankelijk en efficiënt te maken voor alle mensen in
Nederland

Mobiliteitsfabriek is een belangrijke speler op het gebied van ‘integrated mobility’ en ‘Mobility as a Service’ (MaaS). Mobiliteisfabriek integreert mobiliteit op één platform. Zij werken daarvoor samen met de vele mobiliteitspartners die Nederland rijk is, waaronder NS, Q-Park, Uber, OV-fiets, Greenwheels en Sixt.

Sprint 0

Sprint 0 was een hele nieuwe ervaring voor ons, een positieve! We hadden in 1 middag de tijd, de features en het budget vormgegeven met de ontwikkelaars van Enrise en de business aan onze kant.”

~
Roeland Cuijpers, Co-founder Mobiliteitsfabriek

Vraag

Mobiliteitsfabriek vroeg Enrise een app te ontwikkelen voor internationale studenten. Een propositie die is ontwikkeld in samenwerking met ISIC (International Student Identity Card). Doel is om een MVP (minimum viable product) te bouwen en deze te toetsen onder internationale studenten. Het moet de basis vormen voor doorontwikkeling naar andere mobiliteitsoplossingen.

Onze oplossing

We ontwikkelden parallel aan een near native mobiele app en een REST-api, ook wel de middleware genoemd. De middleware is gericht op het verwerken van transacties via Mobiliteitsfabriek. Deze transacties worden aan de app beschikbaar gesteld via een API. Transacties worden omgezet naar rekeningen, die via payment provider Mollie worden betaald via en automatische incasso. Naast de API hebben we ook een adminpanel gekoppeld aan de middleware, zodat Mobiliteitsfabriek gebruikersaccounts kunnen beheren. De middleware ontwikkelden we met PHP-framework Laravel. Voor het adminpanel is gebruikten we Laravel Nova.

Resultaat

De app ISIC Mobility is er voor internationale studenten om gemakkelijk mobiliteitskaarten (zoals OV-chip) te kunnen toevoegen en activeren. In de app kan de gebruiker zijn of haar profiel beheren, betalingen instellen en reistransacties en rekeningen inzien. We bieden ook de mogelijkheid om vanuit de app de rekening direct te betalen. 

Achter de app staat een robuust systeem voor het beheren van de internationale studenten die gebruik maken van de ISIC Mobility app. Door kritisch te kijken naar de belangrijkste features voor de eindgebruikers en het beheer ervan, vormt het nu de basis van een future-proof platform voor contactloos reizen in Nederland.

Stack

PHP
TypeScript
Queues
REST
Docker

Platforms & Systemen

Laravel
Mollie
React Native
Expo
Storybook
Styled components
Appium
Kobiton
Laravel Horizon
Laravel Nova
Kubernetes

Online ambities bespreken?

Sjoerd Santema

Bel of mail Sjoerd

088-5553300 | sjoerd@enrise.com

Start typing to search