Apps

Mobiliteitsfabriek

OV-chipkaart-app voor internationale studenten

Mobiele app, API en adminpanel als MVP voor toetsing onder duizenden reizigers

Resultaat

De app ISIC Mobility is er voor internationale studenten om gemakkelijk mobiliteitskaarten (zoals OV-chip) te kunnen toevoegen en activeren. In de app kan de gebruiker zijn of haar profiel beheren, betalingen instellen en reistransacties en rekeningen inzien. We bieden ook de mogelijkheid om vanuit de app de rekening direct te betalen.

Achter de app staat een robuust systeem voor het beheren van de internationale studenten die gebruik maken van de ISIC Mobility app. Door kritisch te kijken naar de belangrijkste features voor de eindgebruikers en het beheer ervan, vormt het nu de basis van een future-proof platform voor contactloos reizen in Nederland.

Proces

Doel is om een MVP (minimum viable product) te bouwen en deze te toetsen onder internationale studenten. Het moet de basis vormen voor doorontwikkeling naar andere mobiliteitsoplossingen. We ontwikkelden parallel aan een near native mobiele app en een REST-api, ook wel de middleware genoemd. De middleware is gericht op het verwerken van transacties via Mobiliteitsfabriek. Deze transacties worden aan de app beschikbaar gesteld via een API. Transacties worden omgezet naar rekeningen, die via payment provider Mollie worden betaald via en automatische incasso. Naast de API hebben we ook een adminpanel gekoppeld aan de middleware, zodat Mobiliteitsfabriek gebruikersaccounts kunnen beheren.

“Enrisers onderscheiden zich van andere ontwikkelaars door hun openheid naar de klant toe, professionaliteit en samen een team vormen. Er voor gaan.” ~ Roeland Cuijpers, Co-founder Mobiliteitsfabriek

Mobiliteitsfabriek

Tech Stack

De middleware ontwikkelden we met PHP-framework Laravel. Voor het adminpanel is gebruikten we Laravel Nova. Doordat wij gebruik maken van ontwikkeltools die mobiele applicaties kunnen uitgeven op zowel Android als iOS, is de ook app voor Mobiliteitsfabriek platformonafhankelijk. Met slechts een kleine extra moeite komt de applicatie zowel in de Apple App Store als in de Google Play Store beschikbaar.

Specs

Live sinds
2020
Doorlooptijd
5 maanden
Klanttevredenheid
9