Mobiele apps

Platformonafhankelijk en met een optimale gebruikerservaring

Mobiele apps draaien op de devices van gebruikers. Dit in tegenstelling tot webapplicaties, die altijd in de webbrowser worden gebruikt. Via een mobiele app kunnen gebruikers interacteren met een systeem vanuit hun eigen vertrouwde omgeving. Mobiele apps worden door gebruikers geïnstalleerd via de Apple App Store of Google Play Store op smartphones en tablets.

Optimale gebruikerservaring

De keuze voor een mobiele applicatie ten opzichte van een webapplicatie is vaak de geoptimaliseerde ervaring voor de eindgebruiker. Zo is het mogelijk om gegevens op het device zelf op te slaan (‘caching’). De applicatie kan zodoende ook zonder internetverbinding gebruikt worden. Ook hebben mobiele applicaties toegang tot de sensoren, chips en camera’s van het device, zoals bijvoorbeeld de secure enclave, vinger- of gezichtsscanner, GPS, NFC, bewegingssensoren, kompas en foto- en video-opnames.

Buiten bovenstaande voordelen heb je als organisatie de voordelen dat een mobiele applicatie sneller via een eigen knop op het startscherm van het device toegankelijk is. Een gebruiker wordt er zo vaker aan herinnerd de applicatie te gebruiken. Ook kun je via pushberichten binnen Android en/of iOS de gebruiker directer bereiken.

Vaak wordt een mobiele app gecombineerd met een webapplicatie. Gebruikers kunnen zo ook toegang hebben tot hun gegevens als ze hun eigen device niet voorhanden hebben.

Platformonafhankelijk ontwikkelen

Doordat wij gebruik maken van ontwikkeltools die mobiele applicaties kunnen uitgeven op zowel Android als iOS, zijn de applicaties die wij ontwikkelen platformonafhankelijk. Met slechts een kleine extra moeite komt de applicatie zowel in de Apple App Store als in de Google Play Store beschikbaar.

Op deze manier hebben wij mobiele applicaties ontwikkeld voor Litebit, Mobiliteitsfabriek en Fietsnetwerk.

Technieken

Voor het ontwikkelen van mobiele apps gebruiken wij doorgaans React Native als favoriet. Daarnaast gebruiken we Titanium als alternatieve mogelijkheid.

Indien er naast de mobiele applicatie ook nog een online webomgeving beschikbaar moet zijn, gebruiken wij daarvoor doorgaans React, Vue of Angular. Vooral React geeft hierbij voordeel. Componenten kunnen dan gedeeld worden met de mobiele React Native applicatie. Op die manier wordt veel bespaard op de ontwikkeltijd van de applicatie en op het budget van het project.

Op de achtergrond draait vaak een back-end of middleware in PHP en aanverwante frameworks zoals Laravel, Symfony en Zend. Maar ook projecten met Java of NodeJS als achterliggende technieken zijn ons niet vreemd. De laatste tijd zijn we ook meer met Elixir aan het werk.

Flexibiliteit

Door onze kennis van en ervaring met een veelzijdige verzameling van tools en frameworks zorgen we ervoor dat wij optimaal flexibel zijn. We kiezen per project the right tool for the job, afhankelijk van de technische uitdagingen die het project biedt in combinatie met de voorkeuren van de opdrachtgever.

Meer weten over mobiele apps? 

Pim van der Linden

Bel of mail Pim van der Linden

088-5553300 | pim@enrise.com

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search