Apps

Simpel.nl

Beste én Populairste Telecom website 2021

Continu innoveren aan de voorkant, aan de achterkant legacysystemen uitfaseren

Simpel large case 2021

Resultaat

Simpel combineert een perfecte klantervaring met scherpe prijzen. Dankzij goed abonnementenbeheer en een gebruiksvriendelijke mijn-omgeving kan het bedrijf meer dan een miljoen klanten helpen met slechts tientallen servicemedewerkers. 

Om dat mogelijk te maken bouwden we niet alleen de website en de mijn-omgeving, maar introduceerden we een Business Logic Layer, in combinatie met de jobqueue. Zo ontstond een schaalbaar, high-performance platform dat een complex back-end landschap combineert met het nieuwe, responsive Simpel.nl en zo zorgt voor een excellente gebruikerservaring op alle schermformaten. Via het achterliggende CMS kan Simpel razendsnel inspelen op ontwikkelingen in de markt. Zelfs het in de markt zetten van nieuwe bundels kan Simpel volledig zelfstandig en binnen enkele minuten. Die flexibiliteit en snelheid zorgt voor een korte time to market die uniek is voor de telecombranche. 

Proces

Simpel zocht een totaaloplossing voor haar IT waarbij time to market, schaalbaarheid en flexibiliteit de belangrijkste kernwaarden waren. We richtten daarom een complete oplossing in voor het bestelproces van nieuwe abonnementen en het beheren van abonnementen door de klanten: een responsive frontend, een schaalbare backend en een CMS met veel vrijheid en flexibiliteit. Doel van het project was om alle onderdelen van deze keten naar een excellent niveau te tillen, om zo de missie van Simpel, het leveren van kwaliteit, perfecte gebruikerservaring én lage kosten, te ondersteunen. 

Dat is lang niet altijd eenvoudig. Een gebruiker die instellingen aanpast wil dat het dan meteen werkt. Maar sommige aanpassingen vergen tijd. Adresgegevens of e-mail moeten geverifieerd worden. Dat kost tijd, maar je wilt een gebruiker daar niet op laten wachten. Of je wilt in ieder geval laten zien dat de wijziging in behandeling is en voorkomen dat de gebruiker in de tussentijd nog meer wijzigingen doorvoert. Ondertussen wil je ook andere processen niet blokkeren, bijvoorbeeld als een gebruiker mailadres en telefoonnummer tegelijk wil veranderen. 

Simpel over Enrise

“In Enrise hebben we een partner gevonden die erg bedreven is in de aansluiting van partners, personen en systemen in grote projecten. Als geen ander begrijpen ze dat je niet moet optellen binnen je eigen domein, maar dat samenwerken vermenigvuldigen is. Ik ben erg onder de indruk van de wijze waarop het team van Enrise onze organisatie en andere partners heeft begeleid naar creatieve oplossingen en resultaten. Bovendien is het erg prettig samenwerken.” ~ Youri Treur, E-commerce Manager bij Simpel.nl

TechStack

 • PHP
 • HTML
 • SCSS
 • Javascript
 • Zend Framework 2
 • Apigility
 • PostgreSQL
 • MySQL
 • Zend Server Job Queue
 • Elasticsearch en Pandosearch
 • Logstash
 • Kibana

Specs

Klant sinds
2015
Sprints
100+
Klanttevredenheid
9