E-commerce

Beslist.nl

Stabiliteit en snelheid voor het grootste online winkelcentrum van Nederland

Refactoring codebase en cloudmigratie naar AWS met containertechnologie

Resultaat

Dankzij de bijdrage van Enrise in de refactoring en cloudmigratie is Beslist.nl nu veel minder tijd kwijt aan kortetermijn-shortcuts. Door de migratie en inrichting met containertechnologie is er op de lange termijn meer stabiliteit, snelheid en betrouwbaarheid. Door kritisch te blijven konden we de mensen van Beslist.nl helpen met DevOps en het automatiseren van hun dagelijkse developmentprocessen. Na oplevering en overdracht kan het eigen team van Beslist.nl zelfstandig verder op de ingeslagen weg.

Ted van Dongen, CTO Beslist.nl

“Het grootste project ooit van Beslist.nl en ik had niet kunnen wensen dat het zo soepel zou verlopen, met zo’n goed resultaat.”

Proces

Beslist.nl vroeg Enrise de migratie mogelijk te maken van hun eigen servers naar de cloud. Daarbij is geen sprake van ‘lift and shift’; bestaande code vraagt eerst om refactoring en het uitfaseren van de legacy. Verzorg de migratie en help Beslist.nl met de verdere inrichting van de cloudarchitectuur. Als Enrise-team werkten we aan het containeriseren van de applicatie door refactoring en het uitfaseren van legacy.

Tech Stack

Er is geen sprake van ‘lift and shift’; bestaande code vraagt eerst om refactoring en het uitfaseren van de legacy. Verzorg de migratie en help Beslist.nl met de verdere inrichting van de cloudarchitectuur.

We migreerden de hele applicatie naar het nieuwe Kubernetes cluster op Amazon Web Services (AWS). We hielpen met het opzetten van een containerized ontwikkelomgeving, het finetunen van de Kubernetes omgeving.

Specs

Aantal teams
7
Migratie-omvang
9 projecten
Live sinds
2018