Oplossingen

Subscription business model

Stoom je IT klaar voor abonnementen als businessmodel.
De voordelen van een abonnementsmodel

Het subscription business model, ook wel het abonnementsmodel genoemd, is niet nieuw. Maar ze is als businessmodel wel steeds belangrijker geworden, omdat het werkt! Maar let op; stort je niet zomaar in het verkopen van abonnementen. Een succesvol abonnementsmodel vraagt om een plan, een structuur en doordachte keuzes met het oog op je IT en user experience. 

Er zijn inmiddels tal van aanbieders in de abonnementen wereld. En dan bedoelen we niet de telecombedrijven, scheermesjes, koffiejongens etc. zelf. Maar de bureaus (zoals wij), die je helpen je business te realiseren. En de oplossingen, zoals een SaaS-oplossing bijvoorbeeld.

Ben je op zoek naar een partner die onderzoekt, adviseert én bouwt, dan vind je in ons onder andere

  • Een volledig onafhankelijke partner. Enrise doet aan friendships, niet aan partnerships.
  • Een subscriptions team dat verder kijkt dan alleen technische implementaties
  • Een specialist in complexe IT-vraagstukken en met jaren ervaring in de e-commerce

Subscription business model implementeren in je bestaande (e-commerce) platforms

Het starten met het aanbieden van abonnementen kan knap complex zijn. Bestaande platforms zijn er vaak niet op toegerust. En het risico op dure implementaties weerhoudt organisaties ervan met deze propositie aan de slag te gaan. Zonde, want vaak is er veel mogelijk en een implementatie hoeft niet duur of complex te zijn.

Terugkijken

Dit webinar is voor iedereen die geïnteresseerd is in het starten van een abonnementsmodel. Of dit al doet maar nu groei-uitdagingen heeft. Weten hoe je jouw subscription experience kunt optimaliseren? Check dit webinar.

Bekijk het webinar: The subscriptie Economy in samenwerking met Buckaroo.

Na een korte implementatie kostenefficiënt subscriptions aanbieden

Een abonnement is meer dan alleen herhalende aankoop. Klanten verwachten op ieder moment hun abonnement te kunnen wijzigen, starten en stopzetten. Maar ook het doorgeven van een verhuizing of het wijzigen van betaalmethode. Het moet snel, simpel (Check vooral ook even onze Simpel Case 😉 ) en 24/7 geregeld kunnen worden. 

Binnen bestaande platforms is dit vaak lastig te realiseren. Onze developers zijn experts op het gebied van subscriptions. Zij kunnen je precies vertellen wat je opties zijn. En waar je op moet letten, in het specifiek bij bestaande platforms. Het aantal actieve klanten of gerealiseerde omzet is van ondergeschikt belang. Onze developers hebben ervaring met portals waar meer dan een miljoen actieve klanten gebruik van maken. Maar ook met startende organisaties met slechts een paar honderd actieve gebruikers. 

Een abonnementsdienst vraagt om kennis, ervaring en creativiteit

Een abonnementsdienst vraagt om kennis, ervaring en creativiteit 

Enriser Fred

Jij biedt het aan, je klant beheert zijn abonnement zelf

Je klanten verwachten op ieder moment snel en simpel hun abonnement te kunnen starten, stoppen of wijzigen. Een portal of app biedt een laagdrempelige en klantvriendelijke plek daarvoor. Hier kun je jouw klant informeren en enthousiast maken, ook over andere diensten of producten die je aanbiedt. De bekende digitale klantreis waarin de klantbeleving voorop staat is hierbij cruciaal. 

24/7 je abonnement starten, stoppen of wijzigen

Onze developers kijken verder dan de technische implementaties. Alle digitale touchpoints zijn onderdeel van een totale klantbeleving. Zo kunnen we met me je meedenken over het integreren van subscriptions in een mobiele app. En we kunnen deze ook voor je realiseren. Onze backend en frontend developers leveren elk met hun eigen individuele expertise, in hun multidisciplinaire teams, complete producten waar ze trots op zijn. 

Zonder het te weten maken miljoenen klanten dagelijks gebruik van de door Enrise gebouwde portals, apps en webapps. 

API als tussenlaag

Een API wordt ingezet om verschillende applicaties of systemen op een gestandaardiseerde manier met elkaar te laten communiceren. Als je subscriptions aan wil bieden, maar is je bestaande landschap hier niet op ingericht? Een API kan je helpen dit toch mogelijk te maken. 

Laagdrempelig een subscription business model integreren

De API als tussenlaag is meer dan alleen een doorgeefluik van data. In deze tussenlaag kan je de data in een wachtrij zetten, gedoseerd doorgeven of aanpassen. Dit maakt het voor ons mogelijk subscriptions op een laagdrempelige manier in bestaande platformen te implementeren. 

Kijktip

Verder lezen?

Hieronder een korte leeslijst van blogs over dit onderwerp: