Development

Automatisch Testen & Doorontwikkelen

Altijd een geteste en veilige applicatie.
Apps diensten

Tijdens de ontwikkeling van je app richten wij een pipeline in met Gitlab. Met zo’n pipeline kunnen wij de applicatie geautomatiseerd testen en nieuwe versies releasen. Hiermee zijn riskante grote releases verleden tijd en kunnen we snel en veilig nieuwe features opleveren. 

End-to-end tests

Om er zeker van te zijn dat de app correct blijft functioneren zullen we gebruik gaan maken van integratietests en end-to-end tests (zoals bijvoorbeeld Kobiton). Deze tests zullen bij elke wijziging door de App heen klikken om te valideren of alles naar behoren blijft werken. De tests kunnen we op specifieke devices draaien. Zo weten we zeker dat alles overal blijft functioneren en dat nieuwe, maar ook de oude,  functionaliteiten blijven werken. 

Wanneer de tests slagen kunnen we geautomatiseerd een nieuwe testversie met daarin een bepaalde feature delen. Zo kan je specifieke features testen zonder dat je hoeft te wachten op de uitrol van andere features. 

Afhankelijkheden in de gaten houden is erg belangrijk om de continuïteit van de app te waarborgen. We zorgen ervoor dat de afhankelijkheden van de app up-to-date blijven door gebruik van tools als Dependabot te maken. Dependabot zal ons op de hoogte stellen wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn.

Om efficiënt te kunnen ontwikkelen werken wij met Storybook. Met Storybook kunnen wij in een geïsoleerde omgeving aan nieuwe componenten werken. Hierdoor kunnen we delen van een project gemakkelijk tussen ontwikkelaars verdelen. Daarnaast kunnen jullie in Storybook individuele componenten beoordelen.