Kanban Simulatie

Laat alle niveaus binnen de organisatie ervaren hoe Agile werkt
De Kanban Flowlab ervaring 

Steeds meer bedrijven werken Agile. Dit heeft gevolgen voor alle niveaus in de organisatie. Het doel van Agile is om wendbaarheid te creëren die in een dynamische omgeving, snel en effectief waarde levert. Dit betekent dat bijvoorbeeld projecten op een andere manier moeten worden ingericht, maar ook dat de hele organisatie een omwenteling moet maken naar Agile. Maar hoe laat je verschillende organisatieniveaus op de Agile manier met elkaar samenwerken? Maak kennis met Kanban!

Kanban Flowlab Simulatie

Als onderdeel van een organisatieomwenteling naar Agile bieden wij de Okaloa Flowlab Simulatie. Met deze simulatie laat je vertegenwoordigers vanuit alle niveaus van de organisatie ervaren op welke manier zij hun processen eenvoudig op elkaar kunnen laten aansluiten. Daarnaast leren de deelnemers wat een Kanbansysteem werkelijk voor hen kan betekenen.

De simulatie

In de simulaties doen we  enkele experimenten met behulp van een uitgebreid bordspel. Teamniveau en managementniveau zijn het uitgangspunt. De simulaties zijn ontworpen om verschillende teams en het management op een Agile manier met elkaar in de pas te laten lopen.

De simulaties laten je ervaren wat de impact van besluitvorming en beleid op de ‘flow’ van projecten is, wat de impact is van issues en hoe je om moet gaan met dergelijke issues. De focus ligt op complexe end-to-end-processen met afhankelijkheden tussen teams en just-in-time requirements.

Na elke simulatie evalueren we in de groep welke impact het geleerde op de eigen werksituatie heeft. Dit levert maximaal en praktisch leereffect.

Doelgroep

De Kanban Flowlab simulatie is bedoeld voor portfoliomanagers, Agile transitie managers, managers in scaling projecten, SAFe en LeSS verantwoordelijken en verder iedereen met een gezonde interesse in Agile werken.

Resultaat

Deelnemers begrijpen op welke manier zij Flow kunnen creëren en hoe Kanban systemen werken. Zij begrijpen de invloed van dagelijkse management besluiten op Flow door de systemen. Zij zijn in staat verschillende onderdelen op elkaar te laten aansluiten om flow te creëren. Zij leren door experimenten vanuit verschillende perspectieven naar de eigen dagelijkse uitdagingen te kijken. De Okaloa FlowLab simulaties zijn een waardevolle toevoeging op trainingen zoals Kanban, SAFE en LeSS certificeringen of reguliere Agile trainingen.

Praktijkgericht

Met een simulaties maak je kennis met de praktische kant van Kanban

Persoonlijk

Tijdens de simulatie wordt je begeleidt door ervaren coaches die je kritische vragen stellen en zelf aan de slag laten gaan

Waarom Enrise?

1. Dagelijkse kost

Voor ons is Agile werken dagelijkse kost sinds 2012. We delen dus altijd de meest actuele casussen, tips en tricks met jou, rechtstreeks afkomstig van onze werkvloer.

2. Maatwerk

Dankzij training op maat krijg je de ideale training voor jouw vraag. Als je wilt, verzorgen we ook coaching na de training.

3. Leer van onze fouten

Met ons enorme track record in Agile werken ging niet alles goed. Je leert in de training van de fouten die wij hebben gemaakt.

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search