API's en Systeemkoppelingen

Door content, data en functionaliteit via een API te ontsluiten, kunnen front-end en back-end los van elkaar bestaan.
Dat geeft je veel vrijheid.

API’s & Systeemkoppelingen

Door de content, data en functionaliteit van een toepassing via een API te ontsluiten, worden front-end en back-end van elkaar losgekoppeld.

Front-end en back-end los van elkaar geeft je vrijheid in het kiezen van een CMS, het ontwikkelen van een nieuwe website en het bouwen van een app. Wat je ook met je front-end doet, de content en data blijven via de API beschikbaar, ongeacht het platform of de toepassing waarmee je werkt. Met een API als generieke servicelaag kun je je eigen content en data flexibel inzetbaar maken voor intern gebruik, maar ook voor extern gebruik door derden.

Naast flexibiliteit in de front-end-laag biedt een API ook flexibiliteit bij de inzet van verschillende back-end-systemen. Door deze via de API te ontsluiten krijg je de mogelijkheid om eenvoudig en zonder risico bestaande back-end systemen in je systeemlandschap te vervangen of te upgraden.

Voorbeelden van onze API’s zijn KLM Destination Finder, het meertalige AutoTrack en de flexibele betaalmuur van het Nederlands Dagblad.

API’s: Techniek

Onze API’s worden ontwikkeld in diverse talen, waaronder JAVA, NodeJS of PHP. Waar mogelijk maken we gebruik van zogenaamde API systemen als Kong of Tyk om standaard zaken als security en throttling te bieden. Tevens bieden we een API Workbench waarmee ook externe partijen eenvoudig de werking van de API kunnen testen of onderzoeken voor eigen integratie.  

Meer weten over API’s en Systeemkoppelingen? 

Erwin Schoonderbeek

Bel of mail Erwin Schoonderbeek

088-5553300 | erwin@enrise.com

Start typing to search