API’s & Systeemkoppelingen

Flexibiliteit en vrijheid

Door content, data en functionaliteit via een API te ontsluiten, kunnen front-end en back-end los van elkaar bestaan.

Front-end en back-end los van elkaar geeft je vrijheid in het kiezen van een CMS, het ontwikkelen van een nieuwe website en het bouwen van een app. Wat je ook met je front-end doet, de content en data blijven via de API beschikbaar, ongeacht het platform of de toepassing waarmee je werkt. Met een API als generieke servicelaag kun je je eigen content en data flexibel inzetbaar maken voor intern gebruik, maar ook voor extern gebruik door derden.

Naast flexibiliteit in de front-end-laag biedt een API ook flexibiliteit bij de inzet van verschillende back-end-systemen. Door deze via de API te ontsluiten krijg je de mogelijkheid om eenvoudig en zonder risico bestaande back-end systemen in je systeemlandschap te upgraden of je legacysystemen uit te faseren.

API’s in de praktijk

Onze API voor Ziggo maakte het mogelijk dat de responsive PHP-frontend communiceert met de Java-backend. Voor Elsevier ontwikkelden we een API die complexe processen zoals inloggen, registreren en profiel wijzigen verbergt en waarmee behalve de site ook apps gebruik kunnen maken van dezelfde processen. En voor Simpel ontwikkelden we een Business Logic Layer (BLL) die via verschillende API’s gekoppeld is aan de aangrenzende systemen voor soepele en uniforme overdracht van data, waarbij de BLL alle verzoeken valideert en afhandelt.

API’s: Techniek

Onze API’s worden ontwikkeld in diverse talen, waaronder JAVA, NodeJS of PHP. Waar mogelijk maken we gebruik van zogenaamde API systemen als Kong of Tyk om standaard zaken als security en throttling te bieden. Tevens bieden we een API Workbench waarmee ook externe partijen eenvoudig de werking van de API kunnen testen of onderzoeken voor eigen integratie.  

Meer weten over API’s en Systeemkoppelingen? 

Pim van der Linden

Bel of mail Pim van der Linden

088-5553300 | pim@enrise.com

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search