Panelart

Geautomatiseerd in- en verkooptraject dat rekening houdt met een ‘fee op maat’ voor beeldmakers en materiaalleveranciers

OPDRACHTGEVER

Timberprint

LIVE SINDS

maart 2016

ENRISE TEAM

Sashimi

“Ik koos expliciet voor Enrise omdat zij mijn wenselijke continuous integration proces begrijpen.”

Raymon Koggel, eigenaar Panelart

De opdracht

Ontwikkel een digitaal, inspirerend verkoop-platform van kunst en fotografie, gedrukt op speciale materialen. Het platform moet communiceren met meerdere leveranciers die gebruik maken van verschillende druktechnieken om te printen op hout, aluminium of textiel. Artiesten moeten hun beeldmateriaal eenvoudig kunnen uploaden, beheren en verkopen. Bezoekers kunnen gemakkelijk het aanbod bekijken en een beeld kiezen, om het te laten drukken op een materiaal en formaat naar keuze.

De kwestie

De uitdaging van het project is naast het automatiseren van in- en verkoop bij de leveranciers, ook de gebruikerservaring geweldig te houden. Vrijwel iedere bestelling is uniek en heeft zijn eigen prijs die real-time opgebouwd wordt uit veel factoren. Dit soort berekeningen zijn zwaar en moeten de bezoeker niet in de weg zitten qua laadtijden. Daarnaast heeft elke leverancier zijn eigen specifieke eisen voor hogeresolutiebeelden, die op verschillende manieren bijgesneden, kleurgecodeerd en verwerkt worden.

PanelArt iPad

De oplossing

Enrise ontwikkelde een e-commerce-oplossing met een voorkant voor bezoekers, een achterkant voor beheerders en een geautomatiseerde procesverwerker. Dit zorgt ervoor dat zowel de bezoeker als de beheerder snel door processen kunnen klikken, terwijl op de achtergrond zware taken worden verwerkt. Dit biedt mogelijkheden om eenvoudig op te schalen bij meer verkeer en groei van de beeldbank. Het gemak van schalen wordt nog eens vergroot doordat het volledige systeem in componenten is opgebouwd.

Ook aan de voorkant hebben we ervoor gezorgd dat de bezoeker een optimale gebruikerservaring krijgt. Onder andere door veel onderdelen dynamisch in te laden ervaart een bezoeker de site als sneller. De catalogus- en zoekfunctie wordt aangedreven door ElasticSearch en is daarmee razendsnel geworden.

Het resultaat

PanelArt is een platform geworden waar consumenten en beeldmakers elkaar ontmoeten. Je bestelt hier waanzinnige beelden van fotografen en kunstenaars gedrukt op speciale materialen. Beeldmakers ontvangen een volautomatisch bepaalde fee op basis van het gekozen materiaal en hun fotowaardering, dankzij het volledig geautomatiseerde in- en verkooptraject.

PanelArt foto bestellen

PanelArt is extreem schaalbaar en technisch zo opgezet, dat continu in hoog tempo verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.

Enrise werkte voor PanelArt samen met Onstuimig, dat het kijk-, keuze- en bestelproces verwerkte tot een logische en gebruiksvriendelijke flow. De ingetogen vormgeving brengt je aandacht eerst naar de schitterende foto’s van de beeldmakers, dan pas naar het bestelproces.

PanelArt responsive site

Ongeacht je schermgrootte zoek, filter, kies en koop je met gemak de waanzinnige beelden van geweldige beeldmakers voor een wow-effect in je interieur.

Technieken

 • PHP
 • HTML
 • SCSS
 • JavaScript

Platforms & Systemen

 • Symfony 2
 • Sylius
 • AngularJS
 • ElasticSearch
 • RabbitMQ
 • Redis
 • PostgreSQL

Online ambities bespreken?

Start typing to search