Webdevelopment

Verwantenportaal

Het Verwantenportaal ontzorgt zorgprofessionals en verzacht het wachten van de hulpbehoevende client

Enrise ontwikkelde een innovatieve, ondersteunende oplossing voor zorgpersoneel, cliënten en hun directe omgeving

Verwantenportaal laptop

De ouderenzorg staat voor flinke uitdagingen. Steeds meer senioren hebben behoefte aan gespecialiseerde zorg en zullen de komende jaren verhuizen naar een passende zorginstelling. Dit resulteert in groeiende wachtlijsten en een toenemende werkdruk. Bovendien kunnen zorgbehoevenden – en hun naasten –  bedolven worden onder de enorme stroom aan informatie. Bij Enrise begrijpen we deze uitdagingen en hebben we een innovatieve oplossing ontwikkeld om zowel zorgpersoneel als cliënten en hun directe omgeving te ondersteunen: het Verwantenportaal.

Het resultaat

Het Verwantenportaal is een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige tool waarmee verwanten van ouderen alles rondom de verhuizing naar een zorginstelling kunnen regelen. Daarnaast biedt het medewerkers van zorginstellingen de mogelijkheid om informatie naar behoefte aan te passen. Het resultaat: Een gestroomlijnde informatieflow voor senioren en hun naasten en minder druk op het zorgpersoneel. Dit zorgt voor een betere en efficiëntere zorgverlening en lagere kosten.

Op het goede moment de juiste informatie

Met het Verwantenportaal kunnen zorgmedewerkers een ideale informatieflow inrichten. Zo bepalen zij zelf wanneer zorgbehoevenden wanneer en welke informatie ontvangen. In het Content Management Systeem (CMS) kunnen ze eenvoudig pagina’s, verhalen en video’s aanmaken die relevant zijn voor toekomstige bewoners en hun naasten. Ook krijgen ze checklists te zien die ze kunnen afvinken voordat ze bij de zorginstelling arriveren. Ook als bepaalde regels of omstandigheden bijvoorbeeld in de loop der tijd zijn gewijzigd. Dit zorgt ervoor dat ze altijd goed geïnformeerd zijn. En in alle rust de  noodzakelijke stappen soepeltjes kunnen doorlopen. 

Wat is de status van mijn vader of moeder?

Ouderen die wachten op een plek in de zorginstelling kunnen worden gekoppeld aan verschillende locaties en statussen, Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende updates als: ‘Wachten’, ‘Ik verhuis bijna’ en ‘Er is plek’. Deze statussen kunnen door de zorgmedewerkers naar wens worden aangepast. Zij kunnen de status van een wachtende veranderen, waarna bijbehorende nieuwe informatie automatisch wordt verstrekt via de ingerichte informatieflow. Geen gedoe dus meer met formuliertjes die onderop een stapel zoek kunnen raken. En ook nooit het risico op gedateerde informatie bij tussentijds gewijzigde omstandigheden. Een moderne manier van communiceren dus!

In bovenstaande video deelt Annemarie Kornman haar ervaringen met het Verwantenportaal

Functies die tijd besparen

Gefaseerde informatie

De informatie die op een toekomstige bewoner afkomt is overweldigend. Het Verwantenportaal maakt het mogelijk om deze informatie gefaseerd te ontsluiten via verschillende updates. Op het juiste moment wordt de juiste informatie geleverd zodat alle betrokkenen aan de gang kunnen met alle taken die geregeld moeten worden.

Regellijsten

Voordat iemand kan verhuizen, moet bepaalde informatie worden verzameld en moeten specifieke zaken worden geregeld. Met de regellijsten in het Verwantenportaal kan de zorginstelling een overzichtelijke lijst aanbieden met regeltaken. Deze lijsten zijn eenvoudig in te richten en te voorzien van documenten, waardoor de oudere en hun directe omgeving precies weten wat er geregeld moet worden en voor wanneer.

Geautomatiseerde notificaties

Wanneer de status van een wachtende oudere wijzigt, ontvangt de cliënt automatisch een e-mailnotificatie. Deze notificaties zorgen ervoor dat de mensen en hun sociale kring altijd op de hoogte zijn van nieuwe informatie en beschikbare regelitems, zonder dat het zorgpersoneel hier extra tijd aan hoeft te besteden.

Verlichten van de werkdruk

Met het Verwantenportaal kunnen alle informatie en regellijsten eenmalig worden ingericht en vervolgens up-to-date gehouden. Hierdoor is de informatie altijd beschikbaar en actueel voor iedereen binnen het portaal. Dit vermindert de noodzaak voor intensieve begeleiding en het aantal telefoontjes naar de zorginstelling. Daarnaast kunnen zorgteams verwijzen naar het portaal voor veelgestelde vragen over kosten, verzekeringen en andere zaken, waardoor ze meer tijd overhouden voor hun kerntaken. Ook als bijvoorbeeld de huisstijl of logo’s van een instelling wijzigen, kan dat in het portaal eenvoudig – over de hele linie – worden aangepast. Dit bespaart zorginstellingen enorm veel handmatig werk. 

Verzacht het wachten

Het Verwantenportaal biedt meer dan alleen administratieve ondersteuning. Door verhalen en video’s te delen over de locatie en het dagelijks leven in de zorginstelling, krijgen wachtende ouderen, familie en vrienden een inkijkje in hun toekomstige woonomgeving. Dit helpt om de wachttijd aangenamer te maken en weerstand tegen de verhuizing te verminderen. Het verhuizen naar een instelling kan een spannende aangelegenheid zijn. Met de nodige stress en frustratie. Technologie kan hierbij helpen. Maar het is belangrijk de menselijke maat niet uit het oog te verliezen. De ontwikkelaars van het Verwantenportaal begrijpen dat en voorzien in deze behoefte. 

Vraag de gratis demo aan

Het Verwantenportaal van Enrise is een prettige tool voor ouderenzorginstellingen die de druk op hun personeel willen verminderen en de informatieflow voor wachtende ouderen en hun familie willen optimaliseren. Door slimme en gebruiksvriendelijke features bespaart het portaal tijd. Bovendien biedt het duidelijkheid en rust aan zowel cliënten als medewerkers. Nieuwsgierig hoe het portaal het wachten voor jouw instelling kan verzachten? Neem vandaag nog contact en vraag een gratis demo aan!