NCOI

NCOI

De ideale opleiding vinden met site search op 3 manieren

OPDRACHTGEVER

NCOI Groep

LIVE SINDS

2015

ENRISE TEAM

Matchminds

LINK

ncoi.nl

De opdracht

Uit onderzoek door NCOI Opleidingsgroep is gebleken dat bezoekers en potentiële cursisten behoefte hebben aan goede filters om tot een bepaalde cursus te komen. NCOI vroeg Enrise de zoekfunctionaliteit te verbeteren met stap-voor-stap-vragen en de zoekresultaatpagina en te verfijnen met filters. Het doel van een betere zoekoplossing is dat de bezoeker sneller de weg vindt in het aanbod van ruim 1250 opleidingen en trainingen.

De oplossing

We werkten samen met Evident, dat de frontend en het contentmanagementsysteem Kentico verzorgde voor de NCOI websites. Vanuit het cms maakten we met een Push-API het gehele cursusaanbod realtime doorzoekbaar. Dus ook als nieuwe content wordt toegevoegd, is deze direct vindbaar voor potentiële cursisten.

Omdat het aanbod enorm is, hebben we zoeken mogelijk gemaakt op 3 niveaus: via de zoekbalk, via de keuze-opties in de wizard en via bladeren door alle opleidingen.

Via de Zoekbalk

Via de zoekbalk op de pagina’s brengen we het volledige cursusaanbod, plus alle andere content – zoals bijeenkomsten, het blog en de contactpagina – in beeld. Op de zoekresultaatpagina tonen we filters om de informatie verder te verfijnen.

Zoeken via de zoekbalk

Via de Wizard

Aan de hand van 4 vragen wordt de bezoeker naar de juiste selectie van opleidingen geleid. Met een keuze op opleidingsniveau, worden in stap 2 de vakgebieden getoond. De laatste twee vragen gaan over de opleidingsduur en locatie. Het resultaat is een pagina met alleen opleidingen binnen de gekozen opties. Als dat er meerdere zijn, kan de bezoeker filteren tot de gewenste opleiding.

NCOI WizardZoeken via de wizard

Via Bladeren

Als je minder exact weet wat je zoekt, kan bladeren uitkomst bieden. Ingang is het opleidingsniveau of het vakgebied. Na de keuze voor het onderwerp van de opleiding, bijvoorbeeld ‘Communicatie-opleidingen’, is de zoekresultaatpagina net als bij de zoekbalk en de wizard het laatste station, met filters om tot uiteindelijk een handjevol opleidingen te komen.


Zoeken via bladeren door alle opleidingen

Het resultaat

Bezoekers kunnen in de eerste plaats razendsnel de opleiding vinden die het beste past. Om die ‘perfect fit’ te krijgen zijn er hiërarchische filters om alleen opleidingen in de buurt te tonen, cursussen op basis van een vooropleidingsniveau en opleidingen met een doorlooptijd naar keuze. In feite zoek je niet meer, maar filter je tot de gewenste opleiding of cursus.

Naast het zoeken op opleidingen is er ook een aparte zoekingang voor het zoeken op alle andere informatie die NCOI Opleidingsgroep beschikbaar stelt via haar sites.

Enabled Features

  • Keyword boost
  • Push API
  • Zoekalgoritme: populariteit

Online ambities bespreken?

Start typing to search