Oplossingen

Subscription business model

Stoom je IT klaar voor abonnementen als businessmodel.
Budget voor e-commerce

Het subscription business model, ook wel het abonnement verdienmodel genoemd, is niet nieuw. Maar ze wordt als businessmodel steeds belangrijker. Is dit ook een model waar jouw bedrijf onderzoek naar doet? Vergeet dan niet dat het aanbieden van abonnementen ook iets nieuws vraagt van je IT en user experience. 

Stoom je IT klaar voor abonnementen als businessmodel. Ons subscriptions team kijkt verder dan alleen technische implementaties. En ze doet volledig onafhankelijk advies.
Bel: 088-5553300chat of mail: welcome@enrise.com, we staan klaar om je te helpen.

Er zijn inmiddels tal van aanbieders in de abonnementen wereld. En dan bedoelen we niet de telecombedrijven, scheermesjes, koffiejongens etc. zelf. Maar de bureaus (zoals wij). En de oplossingen, zoals een SaaS-oplossing bijvoorbeeld. Partijen die je helpen je business te realiseren. Ben je op zoek naar een partner dan vind je in ons onder andere;

  • Een volledig onafhankelijke partner. Enrise doet aan friendships, niet aan partnerships.
  • Een subscriptions team dat verder kijkt dan alleen technische implementaties
  • Een specialist in complexe IT-vraagstukken en met jaren ervaring in de e-commerce

Nieuw model, bestaand platform

Subscription business model implementeren in je bestaande (e-commerce) platforms

Het starten met het aanbieden van abonnementen kan knap complex zijn. Bestaande platforms zijn er vaak niet op toegerust. En het risico op dure implementaties weerhoudt organisaties ervan met deze propositie aan de slag te gaan. Zonde, want vaak is er veel mogelijk en een implementatie hoeft niet duur of complex te zijn.

Na een korte implementatie kostenefficiënt subscriptions aanbieden

Een abonnement is meer dan alleen herhalende aankoop. Klanten verwachten op ieder moment hun abonnement te kunnen wijzigen, starten en stopzetten. Maar ook het doorgeven van een verhuizing of het wijzigen van betaalmethode. Het moet snel, simpel en 24/7 geregeld kunnen worden. 

Binnen bestaande platforms is dit vaak lastig te realiseren. Onze developers zijn experts op het gebied van subscriptions. Zij kunnen je precies vertellen wat je opties zijn. En waar je op moet letten, in het specifiek bij bestaande platforms. Het aantal actieve klanten of gerealiseerde omzet is van ondergeschikt belang. Onze developers hebben ervaring met portals waar meer dan een miljoen actieve klanten gebruik van maken. Maar ook met startende organisaties met slechts een paar honderd actieve gebruikers. 

In een vrijblijvende kennismaking vertelt ons in subscriptions gespecialiseerde team je graag meer. Over onze aanpak en de technieken die we inzetten. 

Abonnementen als businessmodel

Een abonnementsdienst vraagt om kennis, ervaring en creativiteit 

Enriser Fred

Jij biedt het aan, je klant beheert zijn abonnement zelf

Je klanten verwachten op ieder moment snel en simpel hun abonnement te kunnen starten, stoppen of wijzigen. Een portal of app biedt een laagdrempelige en klantvriendelijke plek. Hier kun je jouw klant informeren en enthousiast maken. Over andere diensten of producten die je aanbiedt. Zo’n portal of app staat vrijwel nooit los. Het is altijd onderdeel van de integrale digitale klantbeleving. 

24/7 je abonnement starten, stoppen of wijzigen

Onze developers kijken verder dan de technische implementaties. Alle digitale touchpoints zijn onderdeel van een totale klantbeleving. Zo kunnen we met me je meedenken over het integreren van subscriptions in een mobiele app. En we kunnen deze ook voor je realiseren. Onze backend en frontend developers leveren elk met hun eigen individuele expertise, in hun multidisciplinaire teams, complete producten waar ze trots op zijn. 

Zonder het te weten maken miljoenen klanten dagelijks gebruik van de door Enrise gebouwde portals, apps en webapps. 

API als tussenlaag

Een API wordt ingezet om verschillende applicaties of systemen op een gestandaardiseerde manier met elkaar te laten communiceren. Als je subscriptions aan wil bieden, maar is je bestaande landschap hier niet op ingericht? Een API kan je helpen dit toch mogelijk te maken. 

Laagdrempelig een subscription business model integreren

De API als tussenlaag is meer dan alleen een doorgeefluik van data. In deze tussenlaag kan je de data in een wachtrij zetten, gedoseerd doorgeven of aanpassen. Dit maakt het voor ons mogelijk subscriptions op een laagdrempelige manier in bestaande platformen te implementeren. 

Een bestaand platform kan een webshop of portal zijn. Maar ook bijvoorbeeld een mobiele app. Ons in subscriptions gespecialiseerde team vertelt je er graag meer over.

Webinar alert! Samen met onze partner Buckaroo en een aantal experts hebben we geprobeerd in slechts 1 uur tijd alle handvatten te benoemen die jou kunnen helpen te starten, op te schalen en/of klaar te stomen voor de toekomst van de abonnementen als business model. Bekijk het webinar

Monique van Enrise

Verder lezen?

Hieronder een korte leeslijst van blogs over dit onderwerp: