Subscriptions

Subscriptions, ook wel abonnementen, zijn zeker niet nieuw. Maar ze worden als businessmodel steeds belangrijker. Is dit ook een model waar jouw bedrijf onderzoek naar doet? Vergeet dan niet dat het aanbieden van abonnementen ook iets nieuws vraagt van je IT en user experience. 

Een abonnement (subscription) is een overeenkomst tussen een leverancier van een bepaald product of dienst en een afnemer daarvan, de abonnee. Een bepaald product of dienst wordt periodiek geleverd, vaak in ruil voor betaling door de abonnee. Bron: Wikipedia.

Koppelen met bestaande (e-commerce) platforms

Het starten met het aanbieden van abonnementen kan knap complex zijn. Bestaande platforms zijn er vaak niet op toegerust en het risico op dure implementaties weerhoudt organisaties ervan met deze propositie aan de slag te gaan. Zonde, want vaak is er veel mogelijk en een implementatie hoeft niet duur of complex te zijn.

Na een korte implementatie kostenefficiënt subscriptions aanbieden

Een abonnement is meer dan alleen herhalende aankoop. Klanten verwachten op ieder moment hun abonnement te kunnen wijzigen, starten en stopzetten. Maar ook het doorgeven van een verhuizing of het wijzigen van betaalmethode. Het moet snel, simpel en 24/7 geregeld kunnen worden. 

Binnen bestaande platforms is dit vaak lastig te realiseren. Onze developers zijn experts op het gebied van subscriptions. Zij kunnen je precies vertellen wat je opties zijn en waar je op moet letten, in het specifiek bij bestaande platforms. Het aantal actieve klanten of gerealiseerde omzet is van ondergeschikt belang. Onze developers hebben ervaring met portals waar meer dan een miljoen actieve klanten gebruik van maken, maar ook met startende organisaties met slechts een paar honderd actieve gebruikers. 

In een vrijblijvende kennismaking vertelt ons in subscriptions gespecialiseerde team je graag meer over onze aanpak en de technieken die we inzetten. 

Abonnementen als businessmodel

Een abonnementsdienst vraagt om kennis, ervaring en creativiteit 

Lees ook het blog van Enriser Fred

Portals voor web en mobile

Je klanten verwachten op ieder moment snel en simpel hun abonnement te kunnen starten, stoppen of wijzigen. Een portal of app biedt een laagdrempelige en klantvriendelijke plek waarop je de klant kan informeren en enthousiast kan maken over andere diensten of producten die je aanbiedt. Zo’n portal of app staat vrijwel nooit los en is altijd onderdeel van de integrale digitale klantbeleving. 

24/7 je abonnement starten, stoppen of wijzigen

Onze developers kijken verder dan de technische implementaties. Alle digitale touchpoints zijn onderdeel van een totale klantbeleving. Zo kunnen we met me je meedenken over het integreren van subscriptions in een mobiele app en kunnen we deze ook voor je realiseren. Onze backend en frontend developers leveren elk met hun eigen individuele expertise, in hun multidisciplinaire teams, complete producten waar ze trots op zijn. 

Zonder het te weten maken miljoenen klanten dagelijks gebruik van de door Enrise gebouwde portals, apps en webapps. 

API als tussenlaag

Een API wordt ingezet om verschillende applicaties of systemen op een gestandaardiseerde manier met elkaar te laten communiceren. Als je subscriptions aan wil bieden, maar je bestaande landschap hier niet op ingericht is, kan een API je helpen dit toch mogelijk te maken. 

Laagdrempelig subscriptions integreren

De API als tussenlaag is meer dan alleen een doorgeefluik van data. In deze tussenlaag kan je de data in een wachtrij zetten, gedoseerd doorgeven of aanpassen. Dit maakt het voor ons mogelijk subscriptions op een laagdrempelige manier in bestaande platformen te implementeren. 

Een bestaand platform kan een webshop of portal zijn, maar ook bijvoorbeeld een mobiele app. Ons in subscriptions gespecialiseerd team vertelt je er graag meer over.

Tech+More

Abonneer op en ontvang 1x per maand artikelen en video's per mail.

Ik wil Tech+More!
->
© 2000-2020, Enrise B.V.