E-commerce

Budget voor E-commerce

Weten wat iets kost en wat je ervoor krijgt.
Budget voor e-commerce

Weten wat iets kost en wat je ervoor krijgt

“Doe mij maar een webshop. Wat kost dat?” Zo plat zijn we deze vraag nog niet tegengekomen, maar het komt vaak in de buurt.

Het inschatten van een project kan je op veel verschillende manieren uitvoeren. 

Maar wat veel belangrijker is: wie maakt de inschatting en met welk doel? Is het een onderdeel van een offerte of is het onderdeel van een Sprint 0?

Onze developers, en niemand anders, maken de inschattingen. We zien zo’n inschatting als een constructief begin van een project en niet als het verlengde van een sales pitch. Want wat heb je als potentiële klant aan mooiweerverhalen? Niet veel, in onze ogen. 

Focussen op een inschatting is bij een aanbesteding in onze ogen dan ook vrij zinloos. Veel bureaus zien het afgeven van inschattingen als een wedstrijd waarin er van de meest gunstigste scenario’s wordt uitgegaan. Je kan als uitbestedende organisatie beter naar het uurtarief kijken, wie er in het projectteam zitten (seniors versus juniors) en hoe ontwikkelprocessen er uitzien. 

We werken ook geregeld fixed budget en helpen je een realistische scope te bepalen. Ons doel is om er samen met jou een succesvol project van te maken en het komt voor dat we tot de conclusie komen dat niet alle ingrediënten aanwezig zijn. Dan hoor je dat liever vooraf dan dat je halverwege het project in een lastig gesprek te horen krijgt.