Benieuwd wat jouw nieuwe IT-project gaat kosten?

Pim van der Linden

5 oktober 2022

Plannen voor 2022 maak je met de Discovery Phase

Zit jij ook al met je hoofd in 2023? De zomer is koud voorbij en je bent NU al met de IT-project plannen voor het nieuwe jaar bezig. Je bent niet de enige. Alle Digital, IT en E-commerce managers zijn met exact hetzelfde bezig. De belangrijkste vraag die jij voor het MT waarschijnlijk moet beantwoorden. “Wat gaat dat nieuwe platform kosten?”. Hoeveel budget moet je reserveren voor volgend jaar. Dus hoe kom je tot een zo nauwkeurig mogelijke inschatting?

Weten wat ‘t kost en wat je ervoor krijgt

We weten allemaal dat IT-projecten enorm lastig zijn om in te schatten. Er zijn zoveel factoren van invloed op de hoogte van het budget. Bijvoorbeeld: je loopt vertraging op door interne besluiteloosheid. Of de scope wordt steeds groter, het systeem landschap is niet duidelijk, documentatie is achterhaald. Kortom de business blijkt er niet klaar voor te zijn, etc. Het kan natuurlijk ook zijn, dat je nog nooit een IT-project ge-outsourced hebt. En je dus niet weet waar je moet beginnen.

Het maakt niet uit, geen paniek! Wij hebben dé oplossing voor je: Discovery Phase

Gun je IT-project een Discovery Phase

Vrijwel elk project begint met (her)selecteren van technieken, stacks, platforms en omliggende diensten of producten. Je kan dit maar beter zo vroeg mogelijk in het project grondig aanpakken. Zo voorkom je onaangename verrassingen later in je project. Het zorgt er ook voor dat intern alle neuzen dezelfde kant op staan. En iedereen (MT, directie en/of leidinggevende) goed geïnformeerd is over de keuzes die gemaakt zijn. In zo’n selectieproces komt veel op je af. We helpen je weloverwogen keuzes te maken door je te adviseren.

Het eindresultaat bestaat uit een:

  • helder omlijnde scope;
  • inschatting van het benodigde budget;
  • bepaling van welke technieken en architectuur ingezet gaan worden.

Direct iets inplannen? Maak een afspraak met mij, Pim.

We gingen van een ‘Is dat nou echt nodig’-gevoel, naar totale overtuiging over de meerwaarde van een Discovery Phase. Dankzij de RFP en het grondige onderzoek van Enrise waren we in staat een overtuigde keuze te maken voor zowel platform als partner. De developers ‘vreten’ zich in de materie en ze doorgronden je complexe business case! Je verdient deze investering dus gewoon terug.

Sébastiaan van Breemen Projectleider E-commerce Dynamo Retail Group

Onafhankelijk advies

Adviseren kunnen we alleen goed doen als we écht onafhankelijk zijn. Daarom zal Enrise nooit iets adviseren omdat we daar een kickback fee of andere tegemoetkoming voor ontvangen. Daar doen we dus niet aan! En die onafhankelijkheid is zeldzaam en iets waar we erg trots op zijn. Daarnaast hebben we meer dan 20 jaar ervaring in software ontwikkeling en onze focus ligt op maatwerk. Er is ontzettend veel kennis in huis door onze hoogopgeleide senior developers. We hebben voldoende capaciteit met 70+ mensen. En we zijn 100% zelfsturend (geen managers of directie) waardoor je direct met het development team dat het best bij jouw project past aan tafel zit. Alsof het je eigen in-huis ontwikkelteam is.

Kijktip

We maakten voor onze serie Enrise Business Talks een tweeluik over de Discovery Phase. In twee korte afleveringen bespreken we alles wat je moet weten. Zoals bijvoorbeeld hoe deze fase het draagvlak binnen je organisatie kan helpen vergroten. Je kunt het tweeluik hier (gratis) terugkijken.

Vergroot je slagkracht met de ontwikkelteams van Enrise en plan een Discovery Phase in!