E-commerce

Dr. Oetker

Bakken.nl krijgt top 5 nominatie voor Dutch Interactive Award

E-commerce bakplatform met bakrecepten, spaarsysteem, bakshop en volautomatisch deploymentproces

Resultaat

Voor Dr. Oetker ontwikkelden we een shop voor Bakken.nl, het online bakplatform met alles wat (professionele) thuisbakkers nodig hebben bij het maken van taarten, cakes en desserts. De shop bevat alles voor de beginnende familiebakker, gemaksbakkers en de gepassioneerde taartenbakkers. Van suiker tot gelatine, van vlaggetjes tot hagelslag en van boeken tot keukenmachines. Bakken.nl levert alles wat bakliefhebbers nodig hebben om te beginnen met bakken. Alleen verse melk en eieren kun je niet bestellen, maar die heeft iedereen wel in huis, toch?

Oetker-bakken-shop

Shop als logisch vervolg op de website

De shop is het logische vervolg op de website vol bakinspiratie waar je tientallen recepten en how-to-video’s vindt die je leren hoe je thuis de beste bakker wordt. Dankzij de shop kun je nu direct bestellen wat je nodig hebt voor dat ene recept waarvan je zit te watertanden. En het voordeel is dat je hier producten vindt, die supermarkten niet hebben, zoals grootverpakkingen. Dr. Oetker verkoopt op bakken.nl diverse merken, zoals Koopmans, House of Marie, Nordic Ware en het Bakken.nl-huismerk.

Oetker-bakken-product

Bezoekers van Bakken.nl worden fans dankzij een eigen login, zodat je orders kunt inzien en je Bak & Spaar-punten kunt inwisselen voor bakproducten. Het platform is op het moment van livegang klaar voor toekomstige uitbreiding.

“Wat ben ik toch ongelooflijk blij met jullie als partner! Zwaar onder de indruk van de aanpak, productiviteit en creativiteit van het team. Echt waanzinnig!” ~ Jeroen de Bruin, e-commerce manager a.i. Dr. Oetker Nederland

Dr. Oetker

TechStack

We ontwikkelden de website met shop in PHP-framework Sylius. Met een Product Information Management (PIM) koppelden we alle producten. 

Voor het doorzoeken en weergeven van producten hebben we de razendsnelle indexatietools van Elasticsearch ingezet. De betalingen worden verzorgt met Mollie, terwijl we met Vue-componenten de Bak & Spaar punten inwisselbaar maakten. En we koppelden met Montapacking dat de fulfilment verzorgt.

Tot slot hebben we een volautomatisch deploymentproces opgezet: Continuous deployment met review apps.

Bakken.nl in top 5 Dutch Interactive awards 2021

Deze door ons ingezonden Dr Oetker Case is in de top 5 geëindigd in de categorie e-commerce van de Dutch Interactive Awards. Daar zijn we natuurlijk super trots op! De DIA beloont namelijk het allerbeste online werk van Nederlandse bureau. En we staan niet met de minste in die top vijf; Winnaar van het goud: de HEMA-app, winnaar van het zilver: Het Grote Speelgoedboek & Speelgoedboek App van Bol en de e-commerce omgeving van Babboe en Hous of Rituals.

Dr. Oetker DIA nominatie

Specs

Live sinds
Q4 2020
Doorlooptijd
1 jaar
Aantal Bak & Spaarcodes
50 miljoen