E-commerce

Bakken.nl webshop

Bakken.nl in top 5 Dutch Interactive Award ‘21

E-commerce bakshop met spaarsysteem en volautomatisch deploymentproces

Bakken.nl is het online bakplatform met alles wat (professionele) thuisbakkers nodig hebben. Alles voor het maken van taarten, cakes en desserts. Bakken.nl webshop is een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans. 

De shop bevat alles voor de beginnende familiebakker, gemaksbakker en de gepassioneerde taartenbakker. Van suiker tot gelatine. Van vlaggetjes tot hagelslag. En van boeken tot keukenmachines. Alleen verse melk en eieren kun je niet bestellen, maar die heeft iedereen wel in huis, toch?

Bakken.nl webshop homepage

Shop als ultieme verrijking voor bakplatform

De shop is het logische vervolg op de website vol bakinspiratie waar je tientallen recepten en how-to-video’s vindt die je leren hoe je thuis de beste bakker wordt. Dankzij de shop kun je nu direct bestellen wat je nodig hebt voor dat ene recept waarvan je zit te watertanden. 

En het voordeel is dat je hier producten vindt, die supermarkten niet hebben, zoals grootverpakkingen. Dr. Oetker verkoopt op bakken.nl diverse merken, zoals Koopmans, House of Marie, Nordic Ware en het Bakken.nl-huismerk.

Bakken.nl-huismerk product

Bezoekers van Bakken.nl worden fans dankzij een eigen login, zodat je orders kunt inzien en je Bak & Spaar-punten kunt inwisselen voor bakproducten. Het platform is op het moment van livegang klaar voor toekomstige uitbreiding.

“Wat ben ik toch ongelooflijk blij met jullie als partner! Zwaar onder de indruk van de aanpak, productiviteit en creativiteit van het team. Echt waanzinnig!” ~ Jeroen de Bruin, e-commerce manager a.i. Dr. Oetker Nederland

Dr. Oetker

Proces

We begonnen in september 2019 met een Sprint 0 voor de ontwikkeling van een webshop met een ambitieuze deadline. Een nieuwe e-commercemanager scheen echter ander licht op de ambities van Dr. Oetker, met focus op een groot, stabiel bakplatform.

We volgden zoals gebruikelijk een agile traject, waarbij met korte ontwikkelsprints telkens opnieuw werd gekeken naar wat werkt en wat beter kan. Daarbij verzorgden de mensen van Dr. Oetker in-house het design van de site en shop, waarvan de voortgang hand in hand ging met technische wensen en mogelijkheden die door Enrisers continu werden getoetst, getest en (door)ontwikkeld met PHP framework Sylius. Omwille van een vlotte ontwikkeltijd werkten we in basis uit wat het framework out-of-the box bood. Naar behoefte is dat uitgebreid met meer maatwerk functionaliteit.

Door de goede samenwerking tussen klant en team was er ook ruimte om te kijken naar de toekomst. Daardoor waren we met de klant niet alleen gefocust op de livegang, maar keken we ook naar wat prettig, nuttig of wenselijk is in het beheer en de doorontwikkeling over enkele maanden of verder in de toekomst.

TechStack

We ontwikkelden de website met shop in PHP-framework Sylius. Met een Product Information Management (PIM) koppelden we alle producten. 

Voor het doorzoeken en weergeven van producten hebben we de razendsnelle indexatietools van Elasticsearch ingezet. De betalingen worden verzorgt met Mollie, terwijl we met Vue-componenten de Bak & Spaar punten inwisselbaar maakten. En we koppelden met Montapacking dat de fulfilment verzorgt.

Tot slot hebben we een volautomatisch deploymentproces opgezet: Continuous deployment met review apps.

Bakken.nl in top 5 Dutch Interactive awards 2021

Deze door ons ingezonden Dr Oetker Case is in de top 5 geëindigd in de categorie e-commerce van de Dutch Interactive Awards. Daar zijn we natuurlijk super trots op! De DIA beloont namelijk het allerbeste online werk van Nederlandse bureau. En we staan niet met de minste in die top vijf; Winnaar van het goud: de HEMA-app, winnaar van het zilver: Het Grote Speelgoedboek & Speelgoedboek App van Bol en de e-commerce omgeving van Babboe en Hous of Rituals.

Bakken.nl webshop | Dr. Oetker DIA nominatie

Specs

Live sinds
Q1 2021
Duur Discovery Phase
2 maanden
Doorontwikkeling
Continue