Apps

iOS & Android Development

Platformonafhankelijk ontwikkelen met React Native

Mobiele apps draaien o.a. op smartphones van gebruikers waardoor zij in hun eigen vertrouwde omgeving gebruikmaken het systeem van jouw organisatie. Mobiele apps worden door gebruikers zelf geïnstalleerd via de Apple App Store of Google Play Store.

React Native is een door ons veelgebruikte techniek om Apps mee te ontwikkelen. Hiermee zijn wij in staat om tegelijk aan zowel iOS- als een Android applicaties te werken, met een gedeelde codebase. Dit noemen we platformonafhankelijk ontwikkelen. Met slechts een kleine extra moeite komt de applicatie zowel in de Apple App Store als in de Google Play Store beschikbaar.

Met React Native ontwikkelen wij Apps die zorgen voor een geweldige gebruikerservaring. Zo is het mogelijk om gegevens op het device zelf op te slaan (‘caching’). De applicatie kan zonder internetverbinding gebruikt worden en heeft toegang tot de sensoren, chips en camera’s van het device. Bijvoorbeeld de secure enclave(aparte chip waarop privacygevoelige informatie wordt opgeslagen), vinger- of gezichtsscanner, GPS, NFC, bewegingssensoren, kompas en foto- en video-opnames.

Als organisatie is een App voor mobile devices sneller via een eigen knop op het startscherm toegankelijk. Een gebruiker wordt er zo steeds aan herinnerd de applicatie te gebruiken. Ook kun je via pushberichten binnen Android en/of iOS de gebruiker directer bereiken.

Vaak wordt een mobiele app gecombineerd met een webapplicatie. Gebruikers kunnen zo ook toegang hebben tot hun gegevens als ze hun eigen device niet voorhanden hebben. Hiervoor gebruiken wij daarvoor doorgaans React, Vue of Angular. Vooral React geeft hierbij voordeel. Componenten kunnen dan gedeeld worden met de mobiele React Native applicatie. Op die manier wordt veel bespaard op de ontwikkeltijd van de applicatie en op het budget van het project.

Meer weten over iOS en Android Apps?

Bel of e-mail met Pim van der Linden:

0648528468
pim@enrise.com

Tech+More

Abonneer op en ontvang 1x per maand artikelen en video's per mail.

Ik wil Tech+More!
->
© 2000-2020, Enrise B.V.