Development

API’s & Middleware

Koppelingen zonder kopzorgen.
API

API’s laten systemen met elkaar communiceren, ongeacht in welke taal ze geschreven zijn. Koppelingen tussen systemen zijn daardoor relatief snel te maken. In bestaande landschappen leidt dat sluipenderwijs vaak tot een spaghetti aan koppelingen die nog maar lastig te ontwarren is.

Het strategisch inzetten van API’s kan je veel voordelen bieden. Zo kan je de frontend van je e-commerce-platform loskoppelen van je backend, waardoor je meer vrijheid hebt in een optimale gebruikerservaring voor zowel je eigen mensen alsook je eindgebruikers en klanten. 

Middleware

Middleware laat je API’s via een centraal punt aan je e-commerce platform koppelen. Je behoudt het overzicht en je kan eenvoudiger van bijvoorbeeld CRM of ERP wisselen. We hebben ervaring met veel aanbieders van middleware en we denken graag met je mee over keuzes voor nu en de toekomst.\

API-management

Als je het tot zijn kern terugbrengt, is API-management het beschrijven van interfaces en wat er nodig is om ze te koppelen.

Het doel is om al je systemen soepel en effectief te laten samenwerken. Maar achter deze nogal technische en specialistische bezigheid schuilt een manier van denken die ook ver buiten de IT-afdeling impact heeft. We schreven er een whitepaper over en in dat paper vertellen we je hoe wij API’s gebruiken om niet alleen e-commerce-backends flexibeler, efficiënter en beter onderhoudbaar te maken, maar vooral om bedrijven meer innovatiekracht te geven. Je vindt ‘m vanaf volgende week in onze kennisbank.