“Het ideale e-commerce platform”

Het kiezen van een e-commerce platform heeft verrassend veel overeenkomsten met het vinden van nieuwe winkelruimte. Ga je een volledig ingericht pand huren of richt je het naar je eigen smaak in? En je voorraad, hoe ga je die beheren? Dan heb je nog het kassasysteem. Natuurlijk wil je geen dubbel werk doen, dus je administratie is direct aan de kassa gekoppeld. 

Maakt het veel uit welke keuzes je hierin maakt? Het flauwe antwoord is: het hangt ervan af. Maar waar hangt het dan van af? 

Roep geen haring voor hij in het net is

Maar eerst dit. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die niet al wat onderzoek deed en enige voorkeur had voor een bepaald platform. Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn, maar het is nog belangrijker te toetsen of je niet lijdt aan de zogenaamde confirmation bias. Dit effect kan je het beste uitleggen als een soort tunnelvisie waarbij je alles in het licht van je eerdere overtuigingen ziet. Daarom raad ik iedereen aan niet te voorbarig te zijn en die voorkeur nog eens goed tegen de loep te houden. 

Waar moet je op letten?

Het beste uitgangspunt is bepalen wat je van het platform verwacht. 

  • Wil je hier nog zeker wat jaren mee door kunnen? 
  • Moet het platform aan veel andere systemen gekoppeld worden? 
  • Wat wil je aan het platform uitgeven? 
  • Vind je het prima afhankelijk te zijn van de roadmap van het platform of wil je je eigen koers kunnen uitzetten? 

Zo zijn er nog flink wat belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een platform dat past bij je online ambities. 

Enrise heeft onderzoek gedaan naar de huidige staat van bekende en minder bekende E-commerce platformen. Wat begon als een onderzoek voor een aantal nieuwe klanten, bleek een vraagstuk dat bij veel meer organisaties leeft. 

Om je te helpen een antwoord op je vragen te vinden, schreven we een whitepaper. Hierin vergelijken we 16 bekende en minder bekende e-commerce platformen op de 10 belangrijkste punten.

We stelden Senior Developer Steven de Vries enkele vragen over het kiezen van het juiste e-commerce platform

Waar vind ik het whitepaper?

Het whitepaper 'Hoe kies je een E-commerce platform dat bij je past?'

Het whitepaper ‘Hoe kies je een E-commerce platform dat bij je past?’ is gratis online te lezen. We vragen geen gegevens van je, je kunt direct ontdekken of je op de juiste weg bent of welk platform matcht met je ambities. Heb je na het lezen van het whitepaper nog vragen, bel of mail mij dan. Ik breng je graag in contact met onze knappe koppen die je graag helpen bij het maken van een goede keuze.