How to: zo wordt je webshop er een van de beste

Jeroen Groenendijk
Webshop banner

In corona-tijd werden er 47 procent meer webwinkels geopend. En een gemiddelde webshop maakte het afgelopen jaar wel zo’n 60 tot 70 procent groei door! Maar ook voor corona was e-commerce al big business.

Bij Enrise schreven we vanwege dat overweldigende e-commerce al eens een onafhankelijke keuzegids voor E-commerce platforms. En we formuleerden een aantal essentiële vragen die je moet stellen wanneer je een webshop wilt beginnen.

Onze kennis en ervaring is nu beloond met een top 5 nominatie voor de Dutch Interactive Award in de categorie e-commerce (DIA). We zijn super trots op de herkenning voor het Bakken.nl platform dat wij hebben gebouwd voor Dr. Oetker. Maar hoe wordt je webshop nu een van de beste?

Visie

Het platform dat we gebouwd hebben voor Bakken.nl is niet zomaar een webshop. Vanaf het begin was duidelijk dat het meer moest worden. Heerlijke recepten, bakbundels en een spaarsysteem gekoppeld aan producten uit de webshop én supermarkt zijn een paar van de uitbreidingen op het platform. Het is niet nodig  om vooraf al een duidelijk beeld te hebben van de techniek die je nodig hebt. Het is wel goed om te weten wat je functioneel wilt, nu en straks. Een duidelijk toekomstbeeld draagt bij aan het succes van je webshop.

Samenwerking

Door de goede samenwerking tussen Bakken.nl en Enrise was er ook ruimte om te kijken naar de toekomst. Daardoor waren we met de klant niet alleen gefocust op de livegang, maar keken we ook naar wat prettig, nuttig of wenselijk is in het beheer en de doorontwikkeling over enkele maanden of verder in de toekomst. Binnen het ontwikkelteam zorgde onder andere DevOps en code reviews voor een goede samenwerking. Tussen Bakken.nl en Enrise zorgen wekelijkse overleggen voor een cultuur van vertrouwen. Gezamenlijk bouwden we het platform dat werd erkend in de top 5 van beste e-commerce cases bij de Dutch Interactive Awards .

Vakmanschap

Barbara schreef al hoe zelfsturing ons verder brengt: “Zelfsturing […] stelt ons in staat om vakmanschap op alle niveaus in de organisatie de plaats te geven die het verdient.”

Hoe zelfsturing ons verder brengt


Enrise doet niet aan kickback fees of vendor lock-in. Jij hebt een vraagstuk, wij zoeken de oplossing en niet andersom. Enrise is een werkomgeving waar de expert zich thuis voelt, de vrijheid heeft om zelf keuzes te maken en aan uitdagende projecten kan werken. Projecten zoals Bakken.nl, waar er met principes zoals DevOps écht agile gewerkt kon worden. Enrise en Bakken.nl dagen elkaar continu (technisch) uit en feedback is van beide kanten altijd welkom. Als een klant zegt; “wat de developer wil, dat wil ik ook” dan weet je dat het goed zit met het vakmanschap.

Visie, samenwerking en vakmanschap zijn niet zomaar tussenkopjes. Het zijn cruciale onderdelen van De Nieuwe Standaard waarmee we bij Enrise elke dag werken aan een nieuwe en betere manier van organiseren. Enrisen is iets of iemand naar een hoger plan tillen, in dit geval tot in de finales van de Dutch Interactive Awards. Wil jij ook samenwerken om op een hoger niveau te komen? Neem dan contact met ons op!