Maak van je webshop geen eendagsvlieg

Jeroen Groenendijk
Jeroen Groenendijk

20 juli 2020

Een webshop maak je natuurlijk om je producten te verkopen. Hoe sneller je online bent hoe eerder je kunt beginnen met verkopen. Snelheid is dus key. Toch is het belangrijk om de lange termijn niet uit het oog te verliezen bij het opstellen van je eisen voor een webshop pakket. We schreven laatst al een whitepaper over verschillende e-commerce pakketten een een blog over e-commerce SaaS platformen. Stel jezelf, voor je naar pakketten begint te kijken, de onderstaande vragen om goed beslagen ten ijs te komen.

Spreek de taal van de markt

Of je nu bakproducten of fietsen verkoopt, het is goed om vooraf te weten of je gaat focussen op een lokale of juist Europese of internationale markt. Als je op termijn je webshop in meerdere landen of talen wilt aanbieden dan moet je die overweging nu al meenemen in de keuze voor een e-commerce pakket. Niet elk platform ondersteunt dat namelijk even goed. Je wil niet later alles moeten migreren naar een nieuw platform of meerdere infrastructuren opzetten voor een webshop in elke taal. In de ideale situatie hoef je alleen maar de productinformatie te vertalen en is je time to market dus erg kort.

Denk aan je distributie

Sommige e-commerce pakketten gaan er standaard vanuit dat je maar één magazijn hebt waaruit de producten geleverd worden, of ze bieden ondersteuning hiervoor tegen een meerprijs aan. Als je nu al meerdere magazijnen hebt is het logisch om dit mee te nemen. Heb je nog maar een enkele locatie, bedenk dan hoe belangrijk het kan zijn dat je webshop de komende jaren vanuit meerdere magazijnen kan leveren.

Zorg voor een degelijke architectuur

Er komt veel informatie kijken bij een webshop: alle producten en hun eigenschappen, maar ook content zoals koophulpen, recepten, of veelgestelde vragen. Soms heb je deze informatie (deels) al in andere systemen zoals een CMS, ERP of PIM. Of misschien heb je dat nog niet, maar wil je dat wel graag. 

Op die manier ga je namelijk niet all-in op een enkel systeem, wat risico’s kan opleveren bij technisch onderhoud. Misschien wordt een pakket zelfs uitgefaseerd. Uiteindelijk heeft technologie natuurlijk ook een houdbaarheidsdatum. Het is een goed idee om te kijken of een systeem erg gesloten is of juist open staat voor uitbreidingen, integraties en koppelingen.

Gericht onderzoek voor een succesvolle webshop

Met de antwoorden op bovenstaande vragen kun je een efficiënter en slimmer besluit nemen over je e-commerce strategie. Wij hebben veel pakketten en overwegingen langs zien komen. Met die ervaring helpen we je graag bij het maken van de juiste beslissing. Bij Enrise zijn we gespecialiseerd in maatwerk, eventueel in combinatie met een bestaand pakket, net wat de situatie vereist. We adviseren je graag over de best passende oplossing voor jouw vragen.

Lees ook onze blogs over de donkere kanten van Software-as-a-Service (SaaS) en de strijd tussen Magento en Shopware.

Vragen?

Nieuwsgierig naar wat we voor jouw webshop kunnen betekenen? Of heb je meer vragen? Bel 088-5553300, chat of mail ons. We helpen je graag verder!