De E-commerce wet van vraag en aanbod

Jeroen Groenendijk
Jeroen Groenendijk

22 september 2021

De E-commerce wet van vraag en aanbod

<TL;DR> Waarom zoeken én aanbieden in E-commerce ónze aandacht verdient

  • Onze eenvoudige add-on oplossing verhoogt gegarandeerd je conversie
  • Met deze techniek zet je producten die jij het liefst wilt verkopen, met de juiste productinformatie, beter in je etalage

Zien? Neem direct contact met ons op!


De prijs van een product wordt bepaald door de koper. Dat noemen we ‘de wet van vraag en aanbod’*. Maar als eigenaar van een webshop, als E-commerce manager of in iedere andere rol die je kunt bekleden in de online-winkel-wereld weet je dat je soms aanbod hebt dat je liever, of eerder, wilt verkopen dan dat je klant denkt. Toch?

Producten met betere marges. Producten met een houdbaarheidsdatum. Thematische producten zoals kerstartikelen. Soms wil je iets in je etalage plaatsen dat niet direct wordt gevraagd maar omdat je er – kort-door-de-bocht – gewoon vanaf moet. En is het daarnaast niet ook zo dat als je klant via een optimale search direct kan vinden wat ze zoekt, je misschien wel meer kunt verkopen als beiden zijn geoptimaliseerd?

Wij denken van wel. Maar we zien het ook daadwerkelijk bij onze klanten. Daarom hebben we een oplossing bedacht. Die niet alleen het beste zoekresultaat voor jouw klant realiseert, maar die ook het beter positioneren van jouw producten op diverse plekken in je shop mogelijk maakt. Dit met het doel dat jouw digitale etalage met de juiste spullen is gevuld.

Met deze oplossing gaan jouw producten helemaal als warme broodjes over de digitale toonbank.

Dit is hoe je volgens ons jouw digitale etalage optimaal inzet.

Dit is hoe onze vraag en aanbod oplossing werkt

Onze oplossing zit ‘m in het loskoppelen van het serveren van je productinformatie van je backend(s). In onze tool verzamel je alles wat nodig is om het juiste product te kunnen verkopen.

Denk aan

  • de categorie, 
  • de prijs, 
  • het aantal reviews,
  • een beschrijving.

Aan de hand van deze gegevens kun jij als beheerder bepalen hoe er gefilterd moet worden. Of in een bepaalde context een product stimuleren.

het loskoppelen van het 'serveren' van je productinformatie van je backend(s)

Wat dat kost én oplevert?

De eerste investering die je doet is het implementeren van deze tool in jouw e-commerce platform, ofwel het aan jouw bestaande systemen koppelen. Wat dat oplevert in euro’s hangt helemaal af van hoe intensief je dit hulpmiddel gaat gebruiken. Maar het levert je in elk geval een mindere belasting op je klantenservice op. Een grotere klanttevredenheid. En hogere conversie op die producten die je het liefst verkoopt. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op.

* De wet van vraag en aanbod houdt in dat op een competitieve markt de prijs van een product tot stand komt onder invloed van het handelen van kopers (vragers, consumenten) en verkopers (aanbieders, producenten). (bron: Wikipedia)