Oplossingen

Systeemintegraties

Integreer met nieuwe of bestaande landschappen.
Systeemintegraties

Systeemintegraties, het is een verzamelnaam in de technologie. We bedoelen ermee dat we systemen – zowel interne als externe systemen – aan elkaar koppelen. Waarom? Met een goed geïntegreerd systeem voorkom je dat er losse bestanden geëxporteerd en geïmporteerd moeten worden. Of zelfs dat men handmatig gegevens in een ander systeem moet invoeren. Die integraties voorkomen veel gebruikersfouten die bij handmatige handelingen niet zijn uit te sluiten. Het is daarnaast ook een stuk efficiënter.

Zorg voor een goed geïntegreerd platform om zo alle nodige informatie automatisch beschikbaar te hebben in de systemen waar ze nodig is.

Wanneer integreren?

Vaak wordt er pas naar integratie gekeken wanneer er een nieuw systeem toegevoegd moet worden aan het bestaande landschap. Maar ook tijdens replatforming is het verstandig om kritisch te kijken naar de beschikbare systemen. En vooral hoe deze beter geïntegreerd kunnen worden. Misschien zijn er wel betere alternatieve, standaard oplossingen beschikbaar waarmee geïntegreerd kan worden.

Integreren kun je leren

Bij Enrise hebben we al menig systeem geïntegreerd, van standaard cloud koppeling tot koppelingen met custom on-premise systemen. Wij maken de data beschikbaar waar jij het nodig hebt. Lees meer over de geïntegreerde systemen van onze klanten bakken.nl en Simpel. Wil je meer weten over de verschillende soorten systemen waar typisch mee geïntegreerd kan worden? Lees vooral verder.

Analytics integratie

Een van de meest gebruikte integraties is wellicht Google Analytics. Hiermee zie je in één oogopslag hoe je applicatie presteert, welke pagina’s het beste presteren etc. Naast Google Analytics zijn er ook alternatieven zoals Matomo, Plausible en Fathom. 

Er is momenteel veel te doen omtrent Google Analytics en of het gebruik van Google Analytics in strijd is met de GDPR. We schreven er al eens een blog over je leest het hier.

Content integratie

Elke applicatie bevat wel content. Of dit nu in de vorm is van losse teksten, blogposts of afbeeldingen. En jij wil toch ook in control blijven van je content? Beheer deze dan niet in je eigen applicatie(s), maar besteed dit uit aan bekende Content Management Systemen (CMS. Met een CMS kun je overzichtelijk en snel jouw content beheren, in een redactie flow die past bij jouw organisatie. Of je nu een relatief eenvoudig website hebt zoals die van ons of iets complexers met multi-channel en meerdere talen. Een CMS maakt het makkelijker. 

De CMS markt is aardig verzadigd; er is keuze te over. Van WordPress, CraftCMS of Contentful, elk systeem heeft zijn eigen voor en nadelen.

Mailing integratie

Stuurt je applicatie service e-mails, bijvoorbeeld notificaties? Dan is het noodzakelijk om te koppelen met een mailprovider. Wil je ook commerciële nieuwsbrieven sturen, dan is een mailprovider die tevens een campagne management systeem heeft erg handig. Denk hierbij aan tools als MailJet, MailChimp en Campaign monitor. 

Emails versturen, niet zo makkelijk als het lijkt

Emails versturen is complexer geworden dan dit voorheen was. Veel email partijen zoals Google en Microsoft proberen hun eindgebruikers te beschermen tegen spam-mail. Deze bescherming filtert enorm veel email die je ook niet wilt ontvangen. Maar het is daardoor ook moeilijker geworden om legitieme email in de mailbox van de eindgebruikers te laten landen.

Naast veel technische kennis over SPF, DKIM en DMARC moet je ook nog eens reputatie opbouwen als ‘valide’ email verstuurder. En hopen dat die reputatie niet verpest wordt door een foutje. Met de eerder genoemde partijen heb je hier veel minder last van, zij zorgen voor de goede reputatie en helpen je stap voor stap om al jouw mooie emails in de mailboxen van je eindgebruikers te laten komen. Van e-mails opmaken, Mail Reputatie tot aflever statistieken, met een integratie naar een mailprovider is dit alles binnen handbereik.

Webshop integratie

Bij het integreren van systemen – bijvoorbeeld in e-commerce – is het de expertise van onze developers die het verschil maakt. Niet alleen heb je vaak te maken met de grillen van een systeem, maar ook met het samenspel tussen ERP’s, CRM’s, PSP’s, hostingproviders, e-mailsystemen, SEO/SEA en andere diensten, producten of technieken. 

Met zo’n complex samenspel is het cruciaal dat je systeem correct geïntegreerd is. Zodat je geen zorgen hebt over onverwachte bezoekerspieken of je als van CRM-aanbieder wisselt. Wij zorgen ervoor dat je het overzicht behoudt en flexibel blijft in het wisselen van aanbieders.

Data integratie

Bij een data migratieproces is het belangrijk dat je weet welke data je moet migreren. Van welk systeem naar welk ander systeem en welke gedeelde mogelijkheden hiervoor bestaan. Zo kan het zo simpel zijn als een excel file uit de ene bron te importeren in het andere systeem. Soms is het iets ingewikkelder, bijvoorbeeld als er handmatige wijzigen in de bestanden doorgevoerd moeten worden. Of wanneer er zelfs een synchronisatie geschreven moet worden om de data in het nieuwe systeem te importeren. Zeker wanneer het oude systeem nog even overeind moet blijven is een goed migratieproces een belangrijke stap om van te voren over na te denken.

DevOps

Met onze systeemintegraties kan je bouwen op onze DevOps-ervaring. We hebben veel ervaring met Public en Private Clouds en zorgen dat jouw systeem schaalbaar is en efficiënt wordt gehost. Afhankelijk van jouw voorkeur en de technische mogelijkheden kunnen we bijvoorbeeld container orchestration tools inzetten om je systeem schaalbaar, snel en veilig te houden. Meer weten over DevOps en Cloudmigraties? Lees hier verder