Development

Legacy uitfaseren

Van legacy-systemen naar flexibele en snel innoverende software.
Legacy uitfaseren

Met legacy is op zich niets mis. Vaak kunnen legacy-systemen nog jaren mee, mits ze voldoen aan moderne veiligheidseisen en ze te koppelen zijn met moderne systemen. Check vooral ook of je hoofdontwikkelaar nog niet met pensioen gaat šŸ˜‰ Maar dan komt er een moment dat je er niet langer onderuit kunt, dat je systemen echt toe zijn aan vervanging.

Kosten, groei en werkwijze

3 redenen om te starten met uitfaseren van je Legacy-systemen

Je bent er klaar mee. Je wilt vernieuwen als organisatie, maar de oude software staat die vernieuwing in de weg. In de afgelopen jaren heb je zoveel snelle fixes en verbeteringen doorgevoerd (shortcuts), dat het door de ingewikkelde structuren moeilijk is geworden om nieuwe features te ontwikkelen binnen dezelfde code.

Je wilt realtime data ontsluiten via een app, maar je huidige IT vormt daarin een belemmering. Het is dat moment waarop je alleen een flexibeler CMS wilt inzetten, maar vastzit aan de oude waarbij frontend en backend samen een geheel vormen. En je hebt, laten we dat ook niet vergeten, hoge licentiekosten die drastisch omlaag kunnen door software te vervangen.

Uitfaseren kost tijd

Transformeren van legacy-systemen naar flexibele en snel innoverende software doe je niet in een dag. Je hebt te maken met een aantal, grote uitdagingen:

  1. Software-ontwikkeling is complex
  2. Je bestaande IT-infrastructuur is niet gebouwd op verandering en innovatie, maar op stabiliteit en continuĆÆteit
  3. Huidige IT-systemen zijn niet flexibel en vaak georganiseerd in siloā€™s, waarin website, webshop, CRM, etc. niet gemaakt zijn om gegevens uit te wisselen.Ā 

Enrise helpt je bij het beantwoorden van deze uitdagingen, waardoor je sneller en efficiƫnter innoveert, nieuwe producten en diensten uitrolt en de online experience van je klanten verbetert.

Lees ook ons whitepaper Van start-up naar scale-up en verder, waarin je ontdekt hoe je met een paar slimme keuzes kunt bijsturen, doorontwikkelen Ć©n hoe je er voor zorgt dat je bij je volgende groeifase in je bedrijf niet opnieuw voor dezelfde uitdagingen staat.