Development

Legacy uitfaseren

Van legacy-systemen naar flexibele en snel innoverende software.
Webdevelopment by Enrise

Van legacy-systemen naar flexibele en snel innoverende software

Met legacy is op zich niets mis. Vaak kunnen legacy-systemen nog jaren mee, mits ze voldoen aan moderne veiligheidseisen, te koppelen is met moderne systemen en je hoofdontwikkelaar nog niet met pensioen gaat. Toch komt er een moment waarop dat niet meer kan:

  • Je wilt vernieuwen als organisatie, maar de oude software staat die vernieuwing in de weg;
  • Je wilt realtime data ontsluiten via een app, maar je huidige IT vormt daarin een belemmering;
  • Het moment waarop je alleen een flexibeler CMS wilt inzetten, maar vastzit aan de oude waarbij front-end en back-end samen een geheel vormen;
  • Je hebt hoge licentiekosten die drastisch omlaag kunnen door software te vervangen;
  • In de afgelopen jaren heb je zoveel snelle fixes en verbeteringen doorgevoerd (shortcuts), dat het door de ingewikkelde structuren moeilijk is geworden om nieuwe features te ontwikkelen binnen dezelfde code.

Transformeren van legacy-systemen naar flexibele en snel innoverende software doe je niet in een dag. Je hebt immers te maken met 3 grote uitdagingen:

  1. Software-ontwikkeling is complex
  2. Je bestaande IT-infrastructuur is niet gebouwd op verandering en innovatie, maar op stabiliteit en continuïteit
  3. Huidige IT-systemen zijn niet flexibel en vaak georganiseerd in silo’s, waarin website, webshop, CRM, etc. niet gemaakt zijn om gegevens uit te wisselen. 

Enrise helpt je bij het beantwoorden van deze uitdagingen, waardoor je sneller en efficiënter innoveert, nieuwe producten en diensten uitrolt en de online experience van je klanten verbetert.

Lees ook ons whitepaper Van start-up naar scale-up en verder, waarin je ontdekt hoe je met een paar slimme keuzes kunt bijsturen, doorontwikkelen én hoe je er voor zorgt dat je bij je volgende groeifase in je bedrijf niet opnieuw voor dezelfde uitdagingen staat.