100% Agile ontwikkeling

Enrise gelooft in een Agile aanpak.
Het is de snelste methode om werkende software aan jou en je eindgebruikers te leveren.

Afhankelijk van het type project en de fase waarin het verkeert, werken wij met verschillende Agile frameworks. Scrum is de bekendste, maar soms passen we liever Kanban toe. Dat doen we in eigen huis of bij jou op locatie met onze complete Agile teams.

Strategie: Product Vision en Product Roadmap

Bij aanvang van het project wordt een strategie uitgedacht. Deze strategie is de basis van de productontwikkeling en bestaat uit een product vision en een product roadmap, waarin op basis van tijd, budget en scope in grote lijnen aangeven is welke stappen worden genomen om het product te ontwikkelen. Op basis hiervan worden de releases ingedeeld.

Releases en Sprints

Een release is de oplevering van een toepassing en bestaat uit een samenspel van disciplines, waaronder een functioneel ontwerp, interactie-ontwerp, grafisch ontwerp, ontwikkeling, implementatie en beheer. Deze disciplines zijn onderdeel van een continu ontwikkelingsproces.

Een release is opgedeeld in sprints van twee weken waarin nieuwe, werkende producten worden opgeleverd. Doordat elke twee weken een nieuw onderdeel van het geheel wordt vrijgegeven, kan door middel van tests snel en frequent feedback worden vergaard. Op basis hiervan kan vervolgens worden bijgestuurd, zodat een kwalitatief hoogwaardig eindproduct ontstaat.

Incrementele en iteratieve ontwikkeling

Het uitgangspunt van onze Agile ontwikkeling is dat wij niet in fases werken, maar door middel van incrementele en iteratieve ontwikkeling met tussentijdse releases.

Incrementele ontwikkeling houdt in dat een product geleidelijk aan in gebruik genomen wordt. Bij elke tussentijdse release wordt een extra functionaliteit toegevoegd, waardoor het project al snel business value kan leveren.

Bij iteratieve ontwikkeling wordt gaandeweg de juiste oplossing voor het project gevonden. Stap voor stap ontdek je op welke manier het product beste aan de behoeften van je bedrijf kan voldoen.

Agile contracts

Zonder flexibiliteit in de samenwerking is het uitvoeren van een Agile ontwikkelproces niet mogelijk. Onze samenwerking is op basis van vertrouwen. Daarom betaal je bij ons per sprint en heb je tijdens het project alle vrijheid om capaciteit op- of af te schalen, sprints te annuleren of de ontwikkeling intern of bij een andere partij voort te zetten. Onze klantenbinding wordt bepaald door de tevredenheid in onze dienstverlening, niet door clausules in een contract.

Het voordeel van 100% Agile?

“Agile ontwikkeling is een flexibele manier van werken met sneller zichtbaar resultaat. Hiervoor zijn geen hoge investeringen nodig en ga je vooraf geen verplichtingen aan, maar bepaal je per sprint of het resultaat voldoende is.”

Pim van der Linden

Benieuwd hoe dat voor jouw bedrijf kan werken?
Ik kom graag eens langs!

088-5553300 | pim@enrise.com

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search