Wat bedoelen jullie met Impact Driven Development?

Hermen Heinen
Hermen Heinen

14 december 2023

En wat heb ik er als opdrachtgever aan?

Bij Enrise doen we elke dag hetzelfde: Positieve impact creëren met het vervaardigen van hoogwaardige software. Dat gebeurt doorgaans met behulp van agile werkwijzes. Dit zijn fantastische hulpmiddelen om een complex IT-project efficiënt en succesvol af te ronden. Maar er is een olifant in de kamer. Traditionele software ontwikkeling (en ook de meeste agile methodes) schiet tekort als het gaat om het beantwoorden van de vraag: hoe gaan onze opdrachtgevers hier eigenlijk de kost mee verdienen? Impact Driven Development zorgt ervoor zowel kostenefficiëntie, als ook jouw grote visie als opdrachtgever centraal komt te staan

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in talloze IT-projecten hebben we alles wel gezien en is de conclusie simpel: techniek is eigenlijk nooit het probleem. De echte uitdaging zit hem in de manier waarop de techniek tot stand komt. Dus bij Enrise krijg je maximale transparantie: sprint na sprint is er volledig inzicht en mogelijkheden om bij te sturen, met als belangrijkste doel: in korte tijd zoveel mogelijk waarde opleveren. Dit gaat verder dan het conventionele MVP-model. Het gaat erom dat we – sprint na sprint – het grote ambitieuze einddoel van onze opdrachtgevers scherp in de gaten blijven houden. En daarop acteren!

Impact = Dat wat er niet zou zijn zonder jou

Onze development teams denken graag na over hoe iets gebouwd moet worden. Maar ze vinden het net zo belangrijk om antwoorden te krijgen op vragen als: Wat gaan we bouwen? En waarom precies? Dat zijn namelijk cruciale onderdelen van een succesvol IT-project. Een project dat perfect op tijd en binnen budget is opgeleverd kan namelijk nog steeds niet het gewenste resultaat opleveren. Zaken veranderen. De wereld om ons heen is weerbarstig en dynamisch. Wat in het begin van het jaar nog een goed idee leek, kan een paar maanden later achterhaald zijn. En zo bouw je – ondanks de beste bedoelingen – toch zomaar het verkeerde. 

Daarom houden we bij Enrise zo van opdrachtgevers met grote ambities. En een passie voor de visie die daar bij hoort. Bij zulke cases heeft onze Impact Driven Development-aanpak maximaal effect. Bij Enrise vind je namelijk wat je voor iedere complexe IT klus nodig hebt: betrouwbare, Nederlands-sprekende en op elkaar ingespeelde development teams die ervaring hebben en dingen kunnen onderzoeken, bouwen, onderhouden en implementeren. Wij zijn dus geen full service bureau wat overal een beetje verstand van heeft. Maar een verzameling verantwoordelijke experts die hun oog altijd op de bal houden, namelijk: jouw business.

Dus ja, Enrise helpt je met de techniek. Absoluut. Maar we willen verder gaan dan dat: wij willen dat na een samenwerking met Enrise er een blijvende positieve impact is bij onze klant.