[Persbericht] Motivo trekt als volledig team in bij Enrise

Wendy Kooistra
Wendy Kooistra

20 september 2023

Motivo | Enrise Zwolle

Motivo trekt als autonoom team in bij Enrise, maar blijft op zichzelf kantoor houden in Zwolle. Een ambitieuze stap in een nieuwe standaard van organiseren. De Amersfoortse Digital Agency Enrise organiseert zichzelf sinds 2017 door een unieke vorm van zelfsturing en omarmt nu voor het eerst een volledig team dat zich graag op eenzelfde wijze wil organiseren.

Motivo sluit zich als zelfstandig team aan bij Enrise. Klanten blijven profiteren van de specialistische kennis en vaardigheden van deze online partner voor zorg en non-profit, maar nu mét alle voordelen die een collectief van IT-experts als Enrise biedt.

We maken een ambitieuze sprong vooruit door ons aan te sluiten bij Enrise. Als team Motivo hebben we zin om de komende jaren niet alleen onze klanten verder in beweging te brengen, maar ook zelf meer in beweging te zijn. Als autonoom team zijn we nu samen verantwoordelijk voor onze financiële, commerciële en menselijke gezondheid. Dat voelt onder de vleugels van Enrise als op jezelf gaan in de achtertuin bij je grote broer.

Celine Kooiker, Product Owner van Team Motivo

Aansluiten als nieuwe stap voorwaarts

Niet een groot bedrijf dat als strategie heeft om kleinere partijen op te slokken, maar juist andersom: het was de keuze van team Motivo om zich aan te sluiten bij het zelfsturende Enrise. Motivo, het webbureau uit Zwolle dat zich de afgelopen tien jaar inzette voor zorg- en non-profit organisaties, was namelijk toe aan een nieuwe stap. Oprichter en eigenaar Lennard Veldwijk keek uit naar nieuwe uitdagingen als ondernemer en samen met Hermen Heinen, eigenaar van Enrise, onderzochten ze de mogelijkheden. 

Ik kon mijn bedrijf, mijn klanten en bovenal mijn mensen niet zomaar loslaten. Het was wennen om hen over te dragen aan de ongekende vrijheid en verantwoordelijkheid die Enrise als zelfsturende organisatie hanteert. Maar ik heb gedurende dit proces – en nog steeds – vertrouwd op de ervaring van Enrise en Hermen, die dit concept al sinds 2017 zo doen. Het was bijzonder om te zien hoe medewerkers zelf hun eigen, nieuwe arbeidscontracten hebben opgesteld, salarissen onderling hebben bepaald, en mee zijn gegaan in de onbeperkte vrije dagen en andere zelfsturende afspraken en kaders van dit collectief.

Lennard Veldwijk (Motivo)

Motivo blijft hét webbureau voor zorg- en non-profitorganisaties. Ook zullen ze Zwolle niet inruilen voor Amersfoort. Als autonoom team met hun eigen specialistische kennis en expertise is de samenvoeging een prachtige kans om  elkaar te laten groeien.

Wij zijn ontzettend trots op het feit dat dit volledige team unaniem besloten heeft zich bij ons collectief aan te sluiten. Het is altijd mijn ambitie geweest om mensen, teams en bedrijven mee te nemen in ons collectief. Niet het groeien-om-te-groeien is daarbij mijn motief, maar ik geloof in onze manier van zelfsturend organiseren en die gun ik iedereen. Motivo hebben we met open armen ontvangen en komend jaar zullen we samen verder groeien als “Nice place for experts”.

Hermen Heinen (Enrise)

Over Motivo

Bij team Motivo vind je experts op het gebied van UX/UI, Design & specialistische kennis in WCAG. Deze vakidioten bedenken, ontwerpen en ontwikkelen websites, webapplicaties, werken-bij websites en portalen met een focus op digitale toegankelijkheid. Daarmee leveren ze inmiddels al meer dan 15 jaar toegevoegde waarde aan uiteenlopende klanten, met een specialisatie in de zorgsector en non-profit.