Public Cloud Migraties

Met een migratie naar Azure, AWS of GCP kun je jouw organisatie de schaalbaarheid, flexibiliteit, weerbaarheid,
kortere
time-to-market en kostenoptimalisatie bieden die de organisatie toekomstbestendig maakt.
Enrise heeft de expertise en de ervaring in huis om je te begeleiden van onderzoeksfase naar daadwerkelijke migratie.

Jouw applicatie naar de Public Cloud

Jouw applicatie kan een geschikte kandidaat zijn voor een migratie naar bijvoorbeeld AWS, Azure of GCP. Maar om een applicatie succesvol naar de Public Cloud te kunnen migreren zul je eerst moeten toetsen of deze in voldoende mate cloud-ready is. Veel features die de Public Cloud zo aantrekkelijk maken worden namelijk pas volledig benut als de applicatie hierop afgestemd is. Er komt dus vaak meer bij kijken dan het enkel migreren van de applicatie. 

Strategie

Al tijdens de voorbereidingen op een eventuele migratie komt er een hoop op je af. Welke vendor kiezen we? Welke onderdelen blijven behouden, wat kan worden omgebouwd en welke delen laten we voor wat het is? Migreren we het gehele applicatielandschap in een keer of gaan we gefaseerd te werk? Zetten we (micro)services in? Hoe borgen we governance? En hoe om te gaan met compliancy? Belangrijke vragen die aan elk migratietraject voorafgaan.

Het zijn deze vragen waar Enrise je in een vroeg stadium mee kan helpen. Het treffen van de juiste voorbereidingen en het bepalen van een strategie is essentieel voor het laten slagen van elk migratieproject.

Wil je verder praten over de juiste strategie voor jouw migratie? Neem contact met ons op.

Het aanbod van de grootste drie Public Cloud vendors verschilt nogal. De verschillen, de prijsstellingen en variaties zijn complex en een goed vergelijk maken is daarmee geen sinecure. Nieuwe features worden daarnaast in een ongenadig hoog tempo gelanceerd. Enrise heeft ervaring met zowel de marktleider AWS als Google Cloud Platform en Microsoft Azure. We helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

Refactoring

Applicaties zijn er in alle vormen, talen en maten. De ene is out-of-the-box meer geschikt voor de Public Cloud dan de andere. Vaak zul je de applicatie deels moeten refactoren en re-architecten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een opzet met microservices i.c.m. Kubernetes in te zetten of gebruik te maken van services en serverless. Maar het begint altijd met een analyse van de huidige applicatie en onderliggende infrastructuur.

Enrise heeft ervaring en expertise in het analyseren, refactoren en migreren van applicaties naar een Public Cloud. Met onze DevOps– en GitOps-expertise kunnen we snel beoordelen of een applicatie geschikt is om te refactoren en hoeveel werk hierbij komt kijken.

Executie

De migratie wordt door een vast multidisciplinair team, volgens een strak omlijnd proces uitgevoerd. We houden rekening met bedrijfskritische componenten, de onderliggende architectuur, de samenwerking met derde partijen, de beschikbaarheid aan beide zijden en pieken in gebruik van de applicatie.

De teamleden blijven bij het gehele project betrokken en kunnen na de migratie als derdelijns support ingezet worden.

Het Enrise team kan al je wensen omtrent CI/CD inrichten en de adoptie in de organisatie verzorgen. Ook helpen we het werken met containers in CI/CD-pipelines en containerized ontwikkelomgevingen te integreren.

Het grootste project ooit voor Beslist.nl en ik had niet kunnen wensen dat het zo soepel zou verlopen en met zo’n goed resultaat.”
Ted van Dongen van Beslist.nl over de cloudmigratie naar AWS. Lees hier de volledige Beslist.nl case

Doorontwikkeling

Het doorontwikkelen van een applicatielandschap is minstens zo belangrijk als een succesvolle migratie. Public Cloud vendors introduceren in een moordend tempo nieuwe features en services. De markt is volop in beweging. Enrise biedt je het overzicht en adviseert wat er ook daadwerkelijk geschikt is voor jouw applicatielandschap.

Public Cloud beheer

Het beheer van een applicatielandschap wordt allang niet meer enkel toevertrouwd aan de klassieke ‘hoster’. De opkomst van de Public Cloud maakt het mogelijk, op een laagdrempelige manier, het beheer intern te beleggen.

Wil je beheer niet in-house regelen dan kan Enrise ook na de migratie betrokken blijven en interne teams hierin  ondersteunen. We kunnen een applicatielandschap monitoren, doorontwikkelen, volledig beheren, onderdelen hiervan in beheer nemen of als derdelijns support rugdekking aan een bestaand team geven.

Dat geeft jou de vrijheid het beheer in te richten zoals je dat zelf wil, met de rugdekking van een team van experts.

We denken graag strategisch met je mee,
maar staan ook voor je klaar als je alleen voor de cloud migratie zelf de juiste partner zoekt.

Sjoerd Santema

Bel of mail Sjoerd Santema

088-5553300 | sjoerd@enrise.com

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search