Development

Enrise ♡ Mollie

Mollie - betalen sfeerbeeld
Payments wil je perfect geregeld hebben. Een goede implementatie van een betaalmethode moet je dan ook niet onderschatten. Een professionele en ervaren payment service provider (PSP) kan je hier bij helpen. Mollie is een van de providers waar wij in onze projecten fijn mee samenwerken en we leggen je graag uit waarom.

Maar eerst, wat is een PSP precies?

Een payment service provider of betaalprovider voorziet webwinkeliers van betaalmogelijkheden, zoals iDEAL, bankoverschrijving, creditcardbetaling en betaling per mobiele telefoon (Bron: Wikipedia).

Als we kijken naar Mollie als provider zegt zij hierover; “Met behulp van een simpele en duidelijke betalings-API bieden wij verschillende betaalmethodes aan op een uniforme wijze. Het is onze missie om de meest geliefde PSP van Europa te worden“.  

Onze match met Mollie

De samenwerking tussen onze teams en Mollie valt op. Beide organisaties zijn developer-driven. Mollie bestaat voor meer dan 50% uit developers en Enrise voor meer dan 70 procent. Voor een aantal succesvolle projecten (zoals Weltevree en Mobiliteitsfabriek) hebben we samen op mogen trekken. Dat beviel goed. We krijgen veel energie van het samen werken aan succesvolle projecten. En we delen graag onze kennis en ervaring met elkaar.

Vriendschap moet je vastleggen 🙂

Dat samenwerken bevalt zo goed dat we er een video aan gewijd hebben. In deze video leggen Derk van Mollie en Enrisers Bobby en Sjoerd haarfijn uit hoe het werkt tussen ons.

Preview in new tab

Enrise Friendships

Door ons organisatiemodel (geen managers, geen directie, maar wel volledig zelfsturende teams) krijgen de teams alle vrijheid zelf te beslissen met welke aanbieders ze samen willen werken. De keuze voor Mollie is binnen e-commerce vaak snel gemaakt. Maar wij laten die keuze echt volledig aan onze klanten. We verdienen namelijk in geen enkele vorm aan het adviseren van een payment service provider.

Geen kickbacks, geen enveloppen met briefgeld van een man in een regenjas op een straathoek.

Enrise doet aan friendships niet aan betaalde partnerships

Dat geldt overigens voor alle technieken en tools die we inzetten voor onze klanten. Als we het hebben over e-commerce dan is een keuze voor een platform ook zo’n moment waarop we je graag helpen, maar je zeker niet in een richting duwen. We schreven een whitepaper over de diverse platformen en de voor en nadelen daarvan. Benieuwd? Je vindt ons Whitepaper E-commerce Platforms hier.