E-commerce

Liberty Global

Sneller en beter vinden wat je zoekt op 24 websites in 12 talen

Zoektechnologie als innovatie in klantinteractie

vrouw met oranje trui en mobiel in haar hand lacht naar het scherm

Resultaat

Met een geavanceerde zoekoplossing op de eigen sites worden klanten en bezoekers van Liberty Global’s merken maximaal geholpen met het vinden van relevante content en antwoord op vragen. Zo krijg je als bezoeker al direct enkele suggesties op het moment dat je begint met het typen van je vraag. Ook bij typfouten of nog niet exact weten wat je zoekt word je geholpen met dynamische facet-navigatie en ‘did you mean…?’-functionaliteit.

Met onze in-house ontwikkelde sitesearch worden de configuraties en instellingen van het globale systeem, projecten, sites per land en andere digitale omgevingen op elkaar gelegd, waardoor individuele configuraties (per land of site) samengesteld kunnen worden. Dit wordt vervolgens op zowel syntax als semantiek gevalideerd. Crawlregels en frequenties, regels voor opschoning en verrijking, facetten en frontend-widgets zijn uiteindelijk heel gericht te beïnvloeden.

Liberty Global

Proces

Standaard zoekfunctionaliteit op Liberty Global’s websites bleek onvoldoende geschikt voor interactie met klanten en gebruikers. Zoekresultaten waren niet relevant en gericht op de bezoeker. Als bezoeker moest je zelf in de zoekresultaten gaan speuren naar de juiste informatie. Dit alles leidde tot het mislopen van nieuwe klanten en een druk bezette supportlijn voor bestaande klanten.

Doordat we het zoeken op de website benaderden als interactie met de klant, met suggesties en adviezen, werd het aansturen op relevante antwoorden de sleutel tot meer conversie en hogere klanttevredenheid.

We ontwikkelden en implementeerden een zoekoplossing waarmee Liberty Global content of content-types kan boosten om relevante zoekresultaten te tonen. Onder andere door het definiëren van keywords of synoniemen.

“Onze klanten krijgen razendsnel toegang tot producten en oplossingen. Pandosearch biedt exact dát wat we nodig hebben.” ~ Rob Hoeijmakers, Liberty Global International

Literty Global

TechStack

Pandosearch maakt gebruik van diverse open source softwarecomponenten en onze eigen deeloplossingen, zoals een intelligente en krachtige webcrawler, die we hebben samengesmeed tot een meertalige configuratie-oplossing. Door het gebruik van Elasticsearch en een slimme architectuur is de oplossing schaalbaar, zeer snel en stabiel gebleken vanaf het allereerste moment.

Meer technieken: Restify, Async, Request, Cheerio, Mocha, Chai, XML, HTML5, CSS3, Elasticsearch, NodeJS

Specs

Live sinds
2014
Sites
24
Talen
12