Hoe Citymarketing Amersfoort samen met HU-studenten onze bistro ombouwde tot AI talkshow

Peter v. Vliet

12 juli 2024

Bij Enrise vinden we opleiding en persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Dus toen Citymarketing Amersfoort ons benaderde met het verzoek om gastlocatie te zijn voor een door studenten geproduceerde talkshow, hoefden we niet lang na te denken. De studenten Digitale Techniek en Media van de Hogeschool Utrecht kregen de kans om onze bistro om te toveren tot een bruisende AI talkshow. Voor ons als digital agency was dit een mooie kans om samen te werken met – en te leren van – deze toekomstige programmamakers.

Een bistro vol creativiteit en samenwerking

Op 29 maart jongstleden was het zover. Onder leiding van docent en presentator Bernard van Gellekom transformeerden tientallen studenten onze bistro in een heuse televisiestudio. Waar normaal gesproken onze product owners en developers lunchen, stonden nu studiolampen, statieven en afkijkschermen. Op de grond lagen overal kabels vastgeplakt met duct tape. Ons podium, vaak het toneel van onze eigen mediaproducties, werd omgebouwd tot een professionele TV-set en een vergaderruimte veranderde in een regiekamer. Het doel was om een realistische live-productie na te bootsen, compleet met de bijbehorende spanning die normaal gesproken alleen in TV-studio’s te vinden is. En dat lukte erg goed!

Kijk hier voor behind the scene beelden

Bekijk deze video voor een sfeerimpressie en een kijkje achter de schermen.

We zijn live: AI Talkshow

Na intensieve voorbereidingen en laatste checks ging de show van start. Het thema was AI, met diverse interessante gasten die hun inzichten en passie hierover deelden. Martin van Kranenburg, auteur van het boek “ChatGPT als Tweede Brein” en een gewaardeerde samenwerkingspartner van Enrise, sprak over de mogelijkheden van AI. Jeffrey Goijaerts, onze eigen back-end developer en presentator van onze podcast ‘Enrise AI’, gaf zijn visie op AI-ontwikkelingen. Daarnaast deelde Marie-Laure Pit van Tuqr haar expertise over AI in marketingstrategieën en sprak kunstenaar Séan Hannan over de boeiende combinatie van AI en kunst.

Klaar voor de toekomst

Wat ons vanuit de coulissen vooral opviel, waren de professionaliteit en kalmte die de studenten gedurende de hele dag uitstraalden. Hun inzet en vakbekwaamheid waren bewonderenswaardig en hebben geleid tot een geslaagde productie. We willen Boaz Vermeulen, Isa buis, Irene Dijkema, Madelief van Belle, Rik Buitendijk, Thimo van Eyk, Veerle Markus en Zoë Rademaker bedanken voor deze inspirerende dag en wensen ze veel succes met hun opleiding en toekomstige carrière. Bij Enrise geloven we in de kracht van samenwerking en leren. Dit project was een perfect voorbeeld van hoe verschillende disciplines samen kunnen komen om iets bijzonders te creëren. We kijken uit naar meer van zulke inspirerende initiatieven in de toekomst!

Kijk hier de hele uitzending terug

Bekijk hier de hele uitzending

Zoek je een locatie host?

Heb je ook een tof event? Of zoek je een ruimte voor circa 50 man met een podium waar je iets wil organiseren? Neem contact met ons op via welcome@enrise.com en we kunnen praten over wat onze bistro voor jouw initiatief kan betekenen.