Enrise deed mee aan Girls’ Day 2023

Wendy Kooistra
Wendy Kooistra

31 maart 2023

Girl's Day 2023

In het kader van Girls’ Day 2023 ontvingen we afgelopen donderdag 20 jonge meiden die we een hopelijk inspirerend verhaal hebben kunnen vertellen over hoe leuk het is om in de IT te werken. Met een talk van Enrisers uit alle disciplines stelden we een bomvol programma samen. Om ze zo te laten zien wat onze digital agency allemaal voor rollen nodig heeft om uitdagende IT projecten te kunnen uitvoeren.

Van A tot test

Met vijf talks, een workshop en een spel vulden we de ochtend. Van commercie tot de rol van tester we hebben alle disciplines laten zien. Want hoe werkt dat nu precies, hoe vinden onze klanten ons, hoe spreken we af wat ze nodig hebben en wat wij voor ze kunnen doen. Hoe werkt dat dan vervolgens, dat developen? En wat is de laatste stap voor we een project opleveren. Yes, testen, testen, testen. Testers Nienke en Jasper legden uit dat er zes soorten testers zijn en waarom dat precies zo belangrijk is.

Tijdens de commerciële (sales en marketing) talk en workshop van Rick gingen de meiden in groepjes aan de slag met onze sokken. Want hoe kunnen we die nu inzetten om onze naamsbekendheid te vergroten? Influencers was het antwoord 🙂

Developer Jeroen ontwikkelde jaren geleden levend Monopoly voor zijn Scouting en liet de meiden dat spel nu spelen in ons pand. 

Opvallende rode draad in de talks, kwamen we achter, geen van de Enrisers op het podium wist altijd al dat ze in de IT wilden werken op jonge leeftijd. Iedereen bewandelde een pad langs verschillende omwegen om te komen tot waar ze nu staan. 

Over de initiatiefnemers

Girls’ Day is een initiatief van VHTO. Zij zetten zich in voor meer meisjes en vrouwen in onder andere de IT. Vanaf de kleuterklas laten zij leerlingen zien hoe leuk het werken in bèta, techniek en IT kan zijn. En dat dit soort beroepen ook worden uitgeoefend door vrouwen. 

Een mooi initiatief en een mooie ochtend!

#girlsday2023