AI

Scouting Nederland

Scouting Nederland nog meer naar buiten dankzij AI!

Enrise ontwikkelt AI gedreven activiteitenbank en sponsort zo 100.000 nieuwe activiteiten

Scouting Nederland Laptop

De experts bij Enrise proberen graag nieuwe dingen en op dit moment is AI het nieuwste van het nieuwste waar geen enkele organisatie omheen kan. Die nieuwe dingen passen we uiteraard toe in onze grote projecten, maar als er dan eens een paar uur over is, dan zijn er ook Enrisers die graag iets goeds willen doen. En zo kan het gebeuren dat er dan iets innovatiefs vanuit een goed hart aan een mooi doel wordt geschonken. Voor Scouting Nederland werd een AI versie van hun activiteitenbank gemaakt, een experiment voor beide organisaties. 1 en 1 is 2 (of 3 volgens sommige AI modellen 😉)

Resultaat

In de bestaande activiteitenbank van Scouting Nederland staan veel activiteiten voor alle leeftijdsgroepen. Ze zijn ingezonden door leiding of bedacht door spel specialisten van Scouting Nederland. Er is al veel materiaal beschikbaar, maar er kan altijd meer bij! De door Enrise gebouwde AI versie van de activiteitenbank gebruikt dezelfde filters als de ‘gewone’ activiteitenbank. Maar middels een prompt komt er een meer maatwerkactiviteit terug. Je krijgt 1 suggestie, maar kunt de aanvraag opnieuw insturen voor een nieuwe optie net zolang tot je een activiteit krijgt dat naar je wens is.

Leuke statistiek: In de dashboards zien we een piek in gebruik van de tool op donderdagen en vrijdagen. Momenten waarop de zaterdagen worden voorbereid. 

Weergave van dashboard

De mogelijkheden zijn eindeloos

Omdat het een experiment betreft draait het AI deel nog los van de rest van de activiteitenbank. Als het een geslaagd experiment is, zijn er echter veel mogelijkheden om het te integreren in verschillende delen van de activiteitenbank! Van elke activiteit zou de AI met één druk op de knop bijvoorbeeld een versie kunnen verzinnen voor een andere leeftijdsgroep.

Tech stack

De AI activiteitenbank is gemaakt met het Next.js framework en staat gehost op Netlify. Via een edge function van Netlify gaan de ingevulde filters met een eigen prompt naar OpenAI. Het resultaat krijgt de leiding vrijwel meteen te zien. 

Met behulp van Netlify worden ook alle activiteiten die verzonnen zijn opgeslagen, zo kunnen de specialisten van Scouting Nederland ook nadat dit experiment wellicht ten einde komt inspiratie halen uit dit nieuwe materiaal.

  • openAI
  • Netlify
  • Next.js

Specs

Live sinds
2024
Ontwikkeltijd
2 dagen
Activiteiten in 1 maand
5.000