Competentie Thermometer

Refactoring app met React voor een verbeterde gebruikerservaring

cpmpetentie thermometer-logo

Assessments voor het onderwijs

De Competentie Thermometer is dé methode voor het afnemen van onderwijsassessments. Met wetenschappelijk gevalideerde assessments breng je op basis van de meest vervulde functieprofielen in het Nederlandse onderwijs de vakbekwaamheid en ontwikkelingsmogelijkheden van leraren in het PO, VO en MBO in kaart.

Vraag

Competentie Thermometer vroeg Enrise om hun app te vernieuwen. Oorspronkelijk is de app gebouwd met Sencha Touch in 2011, als web applicatie voor de eerste generatie iPad. Voor moderne apparaten bleek de app minder geschikt. Bij elke iOS-update was het spannend of de app bleef werken. De vernieuwing moet de werking van de app vertrouwd houden, maar het gebruiksgemak en en de uitstraling verbeteren.

Onze oplossing

De Competentie Thermometer draait headless, waarbij frontend en backend gescheiden zijn. We ontwikkelden voor de frontend een nieuwe app in React en hebben de backend behouden. Wel hebben kleine toevoegingen en aanpassingen gedaan om de backend beter aan te laten sluiten bij de nieuwe app. Om de app altijd te kunnen gebruiken hebben we een offline modus toegevoegd om werken zonder verbinding mogelijk te maken. Het systeem zorgt zelf voor de synchronisatie zodra een verbinding weer beschikbaar is.

Resultaat

Een vernieuwde app voor Competentie Thermometer is dankzij de keuze voor React als ontwikkelframework supersnel en heeft het met Redux de beschikking over een offline modus zodat gegevens bij een slechte verbinding niet verloren gaan. De nieuwe look en techniek geeft een prettiger gebruikerservaring, met behoud van de vertrouwde functionaliteit.

Competentie Thermometer
over Enrise

“Wederom een fijne samenwerking met het team van Enrise: van voorbereiding en ontwikkeling tot nazorg en support.”

~
Marten Wilmink, De Digitale Gesprekscyclus

Stack

PHP
Symfony Framework
React
Redux

Specs

www.ctmeter.nl
live sinds juli 2019
6 ontwikkelaars
1 PO Enrise
1 PO Competentie Thermometer
2000+ Assessments per jaar
1000+ Organisaties in totaal

Online ambities bespreken?

Pim van der Linden

Bel of mail Pim van der Linden

088-5553300 | pim@enrise.com

Start typing to search