Enrise Egghunt 2024 weer van start!

Enrise

25 maart 2024

Mocht je rond deze tijd in ons kantoor iemand met buitengewone interesse in een plantenbak, afvalcontainer of luchtrooster zien snuffelen, weet dan het volgende: de jaarlijkse Enrise Egghunt 2024 is weer begonnen. Deze digitale speurtocht naar paaseieren is een van de leukste tradities binnen ons bedrijf geworden. De egghunt biedt Enrisers de kans om technologie, gamificatie en gezelligheid te combineren. En daar wordt – gezien de gezonde competitieve drang binnen Enrise – gretig gebruik van gemaakt.

Wat is de Enrise Egghunt?

De egghunt is het geesteskindje van Stefan van Essen, Nick Spaargaren en Ralphine van Braak. Deze doorgewinterde developers zochten een paar jaar geleden een manier om hun voorliefde voor het bouwen van applicaties te combineren met een leuke speurtocht. En wat is er nou leuker tijdens Pasen dan het zoeken van paaseieren? Totdat je echt buikpijn van de chocolade hebt natuurlijk…

Zoek het ei

De kern van de Enrise Egghunt ligt in de combinatie van een fysieke activiteit met moderne technologie. Rond pasen worden er diverse eieren, elk voorzien van een NFC-tag, verstopt in ons kantoor. Onze collega’s worden uitgedaagd om deze eieren terug te vinden met behulp van een speciaal ontwikkelde webapplicatie. De applicatie stelt gebruikers in staat de eieren te scannen en te registreren op een digitaal leaderbord. Aan het einde van de hunt krijgt de Enriser met de meeste gevonden eieren een prijs en een jaar lang bragging rights.

In deze video uit 2022 legt Stefan van Essen het principe achter de Egghunt uit:

Hoe komt de Enrise Egghunt tot stand?

Waar in een ander bedrijf er nog wel eens extern gekeken wordt als er iets leuks voor het personeel geregeld moet worden, doen we dat bij Enrise lekker zelf. Vaak wordt hier Enrise Black voor gebruikt. Dit zijn ontzettend gezellige vrijdagavonden waar Enrisers – onder het genot van pizza en een drankje – de vrijheid hebben om aan eigen projecten te werken. En om samen nieuwe projecten te starten. Zoals bijvoorbeeld de Egghunt applicatie. Op deze manier combineren we bij Enrise het nuttige met het aangename. Toch leuker dan de zoveelste escape room of lasergamen..