Deze open source projecten steunen wij als Github Sponsor

Stefan van Essen
Stefan van Essen

19 januari 2023

github

Open source is de kurk waar bijna alles bij Enrise op drijft. Vrije toegang tot de source code stelt ons continue in staat onze kennis en ervaring te delen en samen te werken aan ideeën en projecten. Tegelijkertijd maken onze teams zelf ook veelvoudig gebruik van andere open source- projecten op bijvoorbeeld Github. Deze synergie was lang puur gebaseerd op typisch online vrijwilligerswerk, maar in de tijd van micro payments en creators revenue is het logisch dat er nu ook een mogelijkheid bestaat om open source-developers financieel bij te staan: Github Sponsors.

Wat zijn Github Sponsors?

Github sponsors zijn mensen of bedrijven die hun favoriete open source projecten op Github financieel willen bijstaan. Dat kan middels een eenmalige betaling. Maar je kunt ook een vaste subscription op het werk van een developer nemen. Op die manier steun je je favoriete open source projecten. Financieel, maar misschien nog wel belangrijker: ook moreel.

Waarom vinden wij het belangrijk om open source projecten te steunen?

De mensen van Enrise geloven in de kracht van open source software. Het zit in onze vezels. Dat gaat helemaal terug naar de tijd toen Enrise werd opgericht. Toen al waren we hier volledig aan gecommitteerd. Wij maken dus van talloze open source-projecten gebruik. En bij ons leeft al heel lang de wens om iets terug te doen voor deze community.

Hieronder tref je in willekeurige volgorde een aantal voorbeelden aan van projecten die we momenteel steunen. Deze lijst is dynamisch en zal in de toekomst uitgebreid gaan worden.

Sebastian Bergmann / PHPUnit

PHPunit: een onmisbare tool in ons dagelijkse werk

PHP is een van de meest gebruikte talen binnen Enrise. Code die we schrijven willen we altijd graag testen. Dat draagt bij aan de hoge kwaliteit die we voor opdrachtgevers willen leveren. En levert simpelweg veel betere code op. Sebastian Bergmann is de creator van PHPUnit: een unit testing framework voor PHP en een onmisbare tool in ons dagelijks werk.

Derick Rethans / Xdebug

Ontwikkelen is debuggen. En daar helpt Xdebug ons enorm bij.

We zouden PHP-code kunnen debuggen met behulp van debugging-functies zoals print_r en var_dump (en eerlijk is eerlijk: dat hebben we allemaal wel eens gedaan) Maar hoewel nuttig zijn ze vaak niet afdoende en kunnen ze het hele ontwikkelproces zelfs flink vertragen. Dat kan beter! Daarom zijn we erg blij met Xdebug: een step debugging en profiling tool voor PHP gemaakt door Derick Rethans.

Rick van der Staaij / NAWcast en CIMonitor

Wij dragen ex-Enriser Rick van der Staaij nog altijd een warm hart toe

Natuurlijk vinden we het jammer als een collega bij Enrise vertrekt. Maar in het geval van Rick van der Staaij worden we nog dagelijks aan zijn werkzaamheden herinnerd. Op ons kantoor in Amersfoort maken we veelvoudig gebruik van NAWCast (een online platform om te narrowcasten) en CIMonitor (fijne tool om CI pipelines zoals tests en deployments etc. inzichtelijk te maken).

Andere open source-projecten die we steunen: