Autonoom Enrise team gaat solo!

Wendy Kooistra
Wendy Kooistra

5 april 2022

Pandosearch gaat solo

Wie Enrise kent weet dat we niet alleen goed zijn in het ontwikkelen van award winning IT-oplossingen. Uniek aan ons bedrijf is namelijk het feit dat we een 100% zelfsturend collectief van autonome teams zijn. Eigenaar (en aanvoerder) van onze bedrijfsfilosofie Hermen Heinen is dan ook super trots op de verzelfstandiging van Pandosearch. Dit team brengt als eerste Enrise team zijn autonomie een stap verder en gaat voor mede-eigenaarschap over hun zoektechnologie.

Ik juich dit ondernemerschap van harte toe en ben enorm blij met deze stap in de evolutie van het bedrijfsmodel dat we bij Enrise nastreven.

Hermen Heinen

Tegen de trend in, maar destemeer Enrise-waardig

Grote bedrijven die kleintjes ‘opslokken’, dat is de trend zo lijkt het. Ook daarom is deze verzelfstandiging best bijzonder te noemen. Echter voor Enrise en Pandosearch was het een logische stap en nu het juiste moment. Afgelopen jaren kon Pandosearch volwassen worden onder de vleugels van Enrise. Maar een product-organisatie als Pandosearch vraagt toch om een andere werkwijze en ze heeft andere behoeftes dan een dienstenorganisatie als Enrise. Door te splitsen, maar wel een familie te blijven kunnen we gebruik blijven maken van de synergie, maar geeft de zelfstandigheid de mogelijkheid om bedrijfsprocessen beter toe te spitsen op de behoefte.

Voor ons voelde het als een logische volgende stap om ook formeel mede-eigenaar te worden: zelf verantwoordelijk zijn voor rendement en risico helpt ons om keuzes te maken die goed zijn voor onze klanten, ons product én de continuïteit van ons eigen bedrijf op de langere termijn.

Edward Smit

Over Pandosearch

Met de prijswinnende zoekoplossing Pandosearch vinden gebruikers, klanten en bezoekers van jouw website razendsnel de juiste informatie, producten en oplossingen. Pandosearch verwerkt meer dan 68 miljoen zoekopdrachten per jaar voor haar klanten. Meer informatie vind je op de website.

Hoe het begon

Al sinds de oorsprong is Enrise betrokken geweest bij data-intensieve projecten en innovatieve zoeksystemen. Zoals de voor toen (2012) zeer innovatieve zoekinterface voor autotrack.nl. Met de overname van Matchminds in 2013 werd dat fundament verder versterkt. Er ontstond een dedicated team voor deze technologie binnen Enrise. Na meerdere projecten gedaan te hebben merkten we dat het fundament meer en meer hetzelfde bleef. Dat fundament evolueerde uiteindelijk tot een volledig zelfstandig product, het huidige Pandosearch.

Pandosearch kiest als eerste Enrise team voor verzelfstandiging
Edward Smit van Pandosearch (links) en Hermen Heinen, eigenaar van Enrise (rechts)

Toekomstplannen

Doordat er meer focus gelegd kan worden op het product en er minder ‘afleiding’ is van de dienstenorganisatie verwacht ik een enorme vlucht. En natuurlijk niet in de laatste plaats doordat de drijvende krachten achter het product – de teamleden – nu ook echt de eigenaars zijn. Ik ben enorm trots op dit team dat ze samen deze stap hebben gezet, alleen dat getuigt al van ondernemerschap! 

Daarnaast wordt eenvoudig zoeken en goed vinden steeds belangrijker. Elke website, elke app, heeft een (goede) zoekfunctie nodig die snel de juiste informatie bij de bezoeker brengt. Pandosearch maakt dat naast enorm goed en efficiënt, ook nog eens enorm eenvoudig voor iedereen!

Meer weten?

Wil je meer weten over deze verzelfstandiging neem contant met ons. Wil je meer weten over Pandosearch dan staat Mathilde Brandsen voor je klaar.