Nieuw! Het Pandosearch Adminpanel

Sander Beekhuis
Sander Beekhuis

19 september 2019

Site Search
Pandosearch is het sitesearch product van Enrise. Pandosearch maakt je website gemakkelijk en snel doorzoekbaar. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de zoekbalken van  drukwerkdeal.nl, ziggo.nl of onze eigen Enrise website. Het adminpanel is de nieuwste toevoeging binnen Pandosearch, het geeft je inzicht in het functioneren van de search op jouw website.

Site Search Adminpanel

Bij het doorzoekbaar maken van je site komt heel wat kijken. Minstens een keer per dag gaat de crawler je site af op zoek naar veranderingen en nieuwe pagina’s. Daarna haalt Pandosearch de relevante content van de pagina op. Pandosearch maakt tenslotte de relevante delen vindbaar door ze in een index te plaatsen.

Soms wijken de zoekresultaten die dit proces oplevert af van wat je verwacht. Het kan zijn dat je dit het beste oplost door de content van de website aan te passen, maar soms kan de configuratie van Pandosearch ook aangescherpt worden. Met het Adminpanel kun je zien waarom de zoekresultaten nog niet zo zijn zoals je verwacht! 

3 fijne adminpanel features

Synoniemen beheer

Met de Pandosearch synoniemen-feature kun je zoekwoorden gelijkschakelen aan elkaar. Als een gebruiker op een bepaald woord zoekt krijgt hij de resultaten te zien van zowel dat specifieke woord als de daaraan geschakelde synoniemen.

Pando Adminpanel | Synoniemen

Voor een webshop kun je denken aan ‘bezorging’,  ‘aflevering’ en ‘verzending’ of varianten van productnamen zoals ‘iPhone 10’ en ‘iPhone X’.

Elke site heeft baat heeft bij andere synoniemen, in een online TV-gids betekent ‘aflevering’ namelijk heel iets anders dan ‘verzending’. Daarom kun je synoniemen eenvoudig beheren in het Adminpanel.

Diagnostische check

Pando Adminpanel | Diagnostische check

Onder deze tab kun je een URL van je site invullen om te zien hoe Pandosearch deze analyseert. Een prettige controle functie wanneer je bijvoorbeeld nieuwe content aan je website hebt toegevoegd of je zoekresultaten anders zijn dan verwacht.

Allereerst zie je of de pagina is opgenomen in de index. Als hij niet is opgenomen dan zie je onder het kopje ‘Analyse’ een kruisje staan bij de reden waarom niet. Onder ‘Crawler’ kun je zien wanneer de crawler deze pagina voor het laatst bekeken en geüpdatet heeft. 

Onder de kopjes ‘Content’ en ‘Body’  wordt getoond hoe Pandosearch de pagina geïnterpreteerd heeft. Dit zijn alle velden die Pandosearch uit de pagina heeft gehaald. Bij ‘Body’ kun je controleren of alle content aanwezig is en er geen non-content is opgenomen, zoals bijvoorbeeld menubalken, headers of footers. Dit kan de relevantie-bepaling van de pagina’s namelijk negatief beïnvloeden.

Bij ‘Scoring’ tenslotte wordt duidelijk waar deze pagina in de resultaten staat bij verschillende zoekopdrachten. Vul een zoekopdracht in en je ziet op welke positie de huidige pagina staat. Daarnaast zie je ook het eerste resultaat en de omliggende resultaten voor deze opdracht.

Crawler insights

Pando Adminpanel | Crawlers
Op de crawler-pagina zie je, per crawler, wanneer deze voor het laatst gestart en voltooid is. Ook de duur van het crawlen wordt hier bijgehouden. Hiermee kun je bepalen of de crawler de updates op jouw site al verwerkt heeft. In deze feature kun je de crawler ook een extra keer starten. Een lopende crawler stoppen is ook mogelijk, dit is nodig als je synoniemen wilt beheren.

Wil je meer weten over het nieuwe adminpanel? Neem vrijblijvend contact op met Mathilde Brandsen via 088 5553300 of mail mathilde@enrise.com.