Happy Badeend Dag lieve Enrise Duck

Wendy Kooistra
Wendy Kooistra

13 januari 2022

Badeend Dag | Enrise Rubber Ducking

Het is vandaag donderdag 13 januari. Het is vandaag Badeend Dag. Is dat weer zo’n inhaker van de inhaakkalender? Ja, zeker. Naast alle technische blogs en Deep Dives in trends en ontwikkelingen is er ook ruimte voor wat luchtigs. En daarom zetten we onze lieve Enrise Duck hier vandaag in het zonnetje! Want let op, er zit gewoon ook een inhoudelijk verhaal achter onze Enrise Duck.

Enrise Duck | Badeend Dag
Dit is ‘m. De Enrise badeend.

Het verhaal achter onze badeend

When you’re stuck, talk to our duck

Ken je deze situatie? Je bent vastgelopen met een probleem en ten einde raad klop je bij een collega aan voor hulp. Je collega hoort je aan, maar je bent nog niet halverwege je relaas of dé oplossing plopt in je hoofd. Dit noemt men: ‘Het Zelf-Uitleg Effect’.

Door een probleem hardop uit te leggen zoekt je brein automatisch naar alternatieve invalshoeken.

Ook Enrisers hebben er wel eens last van. Maar vanuit de development-wereld is er een handige oplossing; ‘Rubber ducking’. Je hebt namelijk niet een mens nodig om hardop je probleem aan te vertellen, een voorwerp – zoals een badeend – werkt ook.

When you’re stuck, talk to our badeend

De Enrise Badeend is een volwaardig lid van de Enrise-familie, ze heeft onze gele bloed en is betrokken. Je kunt haar 100% vertrouwen en ze is net zo kennisverslaafd als onze developers. Dus als een van onze developers vast loopt en er is geen collega in de buurt, dan is daar onze eigen Enrise Duck. Praat met ‘r en Up You Go again!

Waar komt die Badeend Dag eigenijk vandaan?

Het verhaal begint in januari 1992. Een vrachtschip verloor op de Pacific Ocean maar liefst 29.000 rubberen eendjes. Na 15 jaar hadden de eendjes 27.500 kilometers afgelegd. Sommige eendjes zijn zelfs nog steeds te vinden. Ze dobberen rondom de wateren van Australië, Indonesië, Zuid-Amerika, de Beringzee, de Artische Oceaan en in de Atlantische Oceaan.