Enrise wint Dutch Search Award

Enrise

24 november 2016

Enrise wint Dutch Search Award

Enrise: “We zijn ‘Beste Search in Retail’ van Nederland. Wat zijn we tróts!”

Enrise, ontwikkelaar van high-end digitale oplossingen, sleepte tijdens de Dutch Search Awards 2016 de titel ‘Beste search in Retail’ van Nederland binnen. Tijdens de feestelijke award-avond op 24 november in B.Amsterdam ontving Remko Mantel, team manager bij Enrise de award uit handen van Victoria Koblenko, host van de avond. Remko: “We hebben gewonnen van gerenommeerde bedrijven als Bol.com, Wehkamp en Searchresult. Dat gevoel is onbeschrijfelijk, wát een kick!”

De vakjury verkoos Enrise als ‘Beste Search in Retail’ van Nederland vanwege de search-oplossing die zij ontwikkelden voor Liberty Global, ’s werelds grootste aanbieder van kabeltelevisie en breedbandinternet. Enrise ontwikkelde een unieke search – Pandosearch – voor 24 Liberty Global-sites in 12 talen waarmee klanten snel en eenvoudig de content vinden die zij zoeken. Bezoekers krijgen automatische suggesties in de juiste taal en content. De presentatie en filteropties van de zoekresultaten vergemakkelijken het zoeken enorm.

De voorkeur van de jury ging uit naar Enrise omdat Pandosearch met zijn aanpak, creativiteit en schaalbaarheid ook zeer geschikt is voor andere websites, shops en platformen. Organisaties kunnen met Pandosearch hun content verrijken op basis van microdata, documenten en andere informatie. Dit levert flink rendement op: meer klanttevredenheid, kennisdeling en een servicegerichtere organisatie bijvoorbeeld.

Pandosearch wordt geleverd als schaalbare online service (SaaS) en kan binnen een week geïmplementeerd worden. “En dat is briljant gevonden door de jury”, benadrukte Victoria Koblenko.

Wat is search?

Onder ‘search’ valt alles wat met het zoeknetwerk te maken heeft en hieraan is gerelateerd: display, shopping, video en retargeting bijvoorbeeld. Maar search gaat verder dan zoekmachineoptimalisatie: ook zoeken binnen websites en webshops valt hieronder.

Dutch Search Awards

Dit jaar vond de uitreiking van de Search Awards voor het eerst in Nederland plaats. Het doel van de awards: het op de kaart zetten van de Nederlandse search-industrie.