Ontwikkelmethodiek Scrum wint aan populariteit

Hermen Heinen
Hermen Heinen

27 januari 2015

Ontwikkelmethodiek Scrum

Ontwikkelmethodiek Scrum wint aan populariteit. De term steekt steeds vaker de kop op in het bedrijfsleven, met name als het gaat om softwareontwikkeling. Daar is het inmiddels zelfs zo, dat opdrachtgevers specifiek vragen om internetbureaus die Scrum inzetten om uitloop en budgetoverschrijding te voorkomen.

Toch ben je er niet meteen met een methodiek. Het vereist discipline en bereidheid om efficiënt te werken. Niet iedereen kan dat, waardoor teams slechts bepaalde Scrum-onderdelen toepassen in hun dagelijkse werk, als een compromis.

Het principe is simpel, maar de uitvoering vraagt om reflectie, introspectie, eerlijkheid en discipline.

Ook bij Enrise heeft het lange tijd geduurd voordat we echt volgens deze bewezen ontwikkelmethodiek werkten. Nu we enkele jaren verder zijn en veel projecten dankzij Scrum met succes voltooiden, kunnen we garanderen dat het werkt en jouw online product eerder klaar is tegen lagere kosten dan bij de traditionele watervalmethode.

Scrum is ook complex. Met eigen jargon, tijdschema’s en teamrollen zoals de Scrum Master en de Product Owner. Er zijn boeken over geschreven en presentaties en trainingen over gegeven. Maar als je gewoon in een notendop iets meer van Scrum wilt weten, moet je zeker eens ‘Waarom Scrummen zo snel zo enorm populair geworden is‘ lezen. Een artikel van Management Team dat Scrum helder en begrijpelijk uitlegt voor iedereen.