PHP TestFest

Enrise

13 januari 2011

Enrise organiseert op maandag 21 februari van 6 tot 10 uur ‘s-avonds een PHP (mini)testfest. Onze collega’s gaan samen met iedereen die interesse heeft werken aan het verbeteren van PHP zelf. Ben je een (PHP)-programmeur, heb je zin om de wereld te verbeteren en kudos te verdienen binnen de PHP community EN ben je naarstig op zoek naar gratis eten en drank? Meld je dan aan voor het eerste (maar nu al traditionele) Enrise Mini-TestFest….

Wat is het?

Voor iedereen die nog niet overtuigd is, volgt een korte inleiding wat het is. Tijdens een  testfest gaan we met z’n allen unit-tests schrijven voor PHP. Met deze unit-tests kunnen we feitelijk “bewijzen” dat een specifieke php-functie ook daadwerkelijk doet wat hij zegt dat hij doet. Het zou een beetje lullig zijn als de PHP functie count() altijd een 1 zou teruggeven in plaats van het aantal elementen in de array die je erin stopt. We gaan er dus daadwerkelijk voor zorgen dat PHP zelf een stukje beter gaat worden.

We gaan dat dus doen door het schrijven van unit-tests. Deze tests worden in “normaal” PHP geschreven dus je hoeft dus zelf niet de PHP source code in te duiken of kennis te hebben van C of andere talen. Iedereen met (een beetje) kennis van PHP is dus een geschikte kandidaat om mee te doen..

Wat heb je nodig?

Op aflopende volgorde van belangrijkheid:

  • Goeie zin
  • Een laptop om op te werken
  • Beetje PHP kennis. Er zijn genoeg mensen aanwezig om je op weg te helpen mocht het nodig zijn

Wij gaan zorgen voor:

  • Onderdak
  • Eten en drinken
  • Een korte presentatie over PHP unittests en hoe het werkt
  • Mensen die je verder kunnen helpen
  • en misschien nog wel meer…

Interesse:

Heb je interesse? Mail ons via jthijssen@enrise.com zodat we een beetje rekening kunnen houden met het aantal mensen (er zijn een beperkt aantal plekken).

Ons adres:

Enrise
Grote Koppel 7B
3813AA Amersfoort
Tel: +31 [0]88 555 33 00
Meer informatie en/of aanmeldingen: jthijssen@enrise.com

Of kijk op onze contacts page