Scalable

Wij ontwerpen en bouwen onze systemen altijd met schaalbaarheid als uitgangspunt, zodat toekomstige groei geen beperking is.

Bij de ontwikkeling van onze systemen proberen we het Reactive Manifesto te volgen bij ontwerp en ontwikkeling. Kort gezegd zorgen we bij de ontwikkeling van onze systemen dat ze altijd in staat zijn om binnen een redelijke tijd een goede respons te bieden naar de eindgebruiker, ook al is er sprake van uitval of andere incidenten.

Belangrijk onderdeel is schaalbaarheid, ook wel ‘elasticiteit’ genoemd. Een systeem moet bij toenemende vraag automatisch kunnen opschalen, om uitval te voorkomen. Andersom geldt hetzelfde: bij verminderde vraag moet het systeem automatisch afschalen, wat kostenbesparend werkt.

Schaalbaarheid beperkt zich niet tot het uitbreiden van servercapaciteit. Ook binnen de applicatie en de architectuur moet hier goed over nagedacht zijn. Alle onderdelen en componenten binnen de applicatie moeten mee kunnen schalen bij exponentiële groei. Wij ontwerpen en bouwen onze systemen altijd met schaalbaarheid als uitgangspunt. Toekomstige groei vormt dan geen belemmering.

Microservices

Schaalbare Cloud- of PaaS-infrastructuur is van vitaal belang. Het is een omgeving waar eenvoudig en bij voorkeur automatisch vanuit monitoring of code (programmable infrastructure) opgeschaald kan worden. We bieden private cloudomgevingen, maar ook systemen als Google Cloud, Amazon Web Services, Azure, OpenStack of Heroku zijn ons niet vreemd.

Een belangrijke ontwikkeling hierin is het gebruik van software containers zoals Docker en daarbij behorende containermanagementsystemen als Mesosphere DC/OS of Kubernetes.

Door gebruik te maken van containertechnologie in combinatie met een (micro)services architectuur, kunnen we de schaalbaarheid van de applicatie maximaliseren. Met additionele tooling zoals VAMP zijn we in staat om ook aan canary releasing te doen om eenvoudig, gradueel en zonder risico nieuwe versies van software in productie te brengen, waarmee continuous delivery tot de mogelijkheden behoort.

Het voordeel van schaalbaarheid

Automatisch schaalbare systemen voorkomen uitval bij piekbelastingen, terwijl afschalen bij mindere vraag kostenbesparend is.

Meer weten over schaalbaarheid van je software en infrastructuur?

Pim van der Linden

Bel of mail Pim van der Linden

088-5553300 | pim@enrise.com

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag of wil je teruggebeld worden? Laat hier je bericht achter, inclusief telefoonnummer, dan bellen of mailen we je terug.

Start typing to search