Kunst in een klik: onze Photoshop AI-creatie

Karime Tijssen
Karime Tijssen

24 oktober 2023

Motivo AI Photoshop

Zoals jullie al konden lezen in dit persbericht heeft ons team, Team Motivo, zich aangesloten bij Enrise. Om deze belangrijke stap aan te kondigen, wilden we een opvallende persfoto maken. In deze blogpost deel ik mijn ervaringen met het gebruik van de nieuwe Photoshop AI-functie om deze foto te creëren.

Het onderwerp van de foto was duidelijk. Ons team dat een muur schildert in het kenmerkende Enrise-geel, als symbool van onze toetreding tot deze zelfsturende club.

AI-functies in Photoshop

Ik heb voornamelijk gebruikgemaakt van de “Generative Fill” -functie in Photoshop om de foto te transformeren. Deze AI-aangedreven tool heeft mij geholpen om snel en efficiënte aanpassingen aan de foto te maken. Hierdoor kon ik een realistische weergave van de schilderactie creëren.

Ons doel was om de foto zo realistisch mogelijk te maken. Alsof we daadwerkelijk verf hadden gebruikt om de muur te schilderen. Dankzij de Photoshop AI-functie kon ik veel tijd besparen. Én heb ik een foto gecreëerd die er naar mijn mening overtuigend uitziet!

How to

De stappen die ik heb gevolgd om de bewerking uit te voeren, begonnen met het verwijderen van grote objecten aan de zijkanten van de oorspronkelijke foto. Dit deed ik met behulp van de online tool photoeditor.ai. Vervolgens opende ik de resultaten in Photoshop Beta. Daar experimenteert ik met verschillende prompts om gele verfkwasten, een emmer vol verf en kledingvlekken op onze collega’s te maken. Daarna voerde ik enkele retouches uit om de foto nog realistischer te maken. En ik verwijderde het plafond met behulp van de “Content Aware”-tool om de muur te verlengen.

De transformatie van de foto in drie stappen

  • De originele foto
Oorspronkelijke foto team Motivo
  • Foto na photoeditor.ai
  • Eindresultaat

Tips en Trucs

Wat betreft tips en trucs, ontdekte ik dat hoe specifieker je in het Engels schrijft bij het gebruiken van de AI-functie, des te beter het resultaat dat je krijgt. Soms is het nodig om de prompt een paar keer te wijzigen om het gewenste resultaat te bereiken. Geduld en iteraties zijn belangrijk. In dit geval heb ik gemerkt dat het herhalen van “gele verf vlekken op kleding”  hielp om na een paar pogingen een goed resultaat te krijgen.

De nieuwe Photoshop AI-functies hebben de creatieve mogelijkheden uitgebreid. Met geduld en wat experimenteren kun je verbluffende resultaten bereiken. Ben je op zoek naar AI photo tool die laagdrempeliger is dan Photoshop? Kijk ook eens naar de AI ontwerpen van Canva.