Laravel is… groot worden door klein te starten

Jeroen Groenendijk
Jeroen Groenendijk

19 april 2022

Laravel Framework.. groot worden door klein te beginnen

Op de website van het framework Laravel pronkt de sterke zin “Enterprise scale without the enterprise complexity”. Dat is wat mij betreft precies wat je nodig hebt als je grote plannen hebt voor bijvoorbeeld een app, site of shop. Zeker als je die grootse plannen snel wilt testen in de markt. Het is toch niet meer van deze tijd om jaren te werken aan jouw droom, dat eindelijk te lanceren en dan tegen een muur van uitdagingen aan te lopen? Laravel maakt het mogelijk om jouw grote denken in kleine stappen vorm te geven. En bovenal om na iedere stap bij te sturen. Jouw groeiende organisatie verdient techniek die kan meegroeien.

Eén voor allen, allen voor één

Software is vaak aangeduid als enterprise software als het bestaat uit verschillende applicaties. Applicaties die gezamenlijk als doel hebben bedrijfsbrede processen en gegevens te verzamelen, automatiseren en optimaliseren. Onder ontwikkelaars staat enterprise software vaak ook bekend als set van grote, logge applicaties. Waarbij het veel tijd en geld kost om het aan te passen naar de wensen van een bedrijf. 

Precies dat is wat het framework Laravel niet wil zijn. Juist omdat ze weten dat ook jij dat niet moet willen hebben. Jij wilt een applicatie die om kan gaan met grote, lastige processen. Maar die tegelijkertijd ook aan te passen is aan (veranderende) manieren van werken. Kijk maar naar dat grote plan dat je hebt. Je wilt snel de markt op, weten of jouw grote plan ook echt een goed plan is. En als het aanslaat wil je zeker niet tegengehouden worden door maanden of jaren aan doorontwikkeling en herbouw.

Kleine stappen, grote gevolgen

Je wilt doorpakken, opschalen en aanpassen om je idee met succes te realiseren. Je wilt niet afgeleid zijn door onnodige complexiteit. Of vertegenwoordigers van pakketten aan je deur, die je altijd maar weer een uitgebreider pakket willen verkopen. Bij Enrise hebben we veel ervaring met Laravel voor maatwerk. We hebben gewerkt aan webshops, APIs voor apps, reserveringssystemen en zelfs voor de aansturing van windmolenparken was Laravel geschikt.

Laat techniek altijd voor je werken

Uiteindelijk is het framework Laravel natuurlijk een middel en geen doel. Bij Enrise denken we actief met je mee om te zorgen dat we de beste oplossing voor jou ontwikkelen. Er zijn ongetwijfeld genoeg dingen waar je wakker van ligt. Maar met de uitgebreide kennis en tools die wij hebben, lig je in ieder geval niet wakker van de techniek.