Enrise & Dr. Oetker in top 5 geëindigd van Dutch Interactive awards

Wendy Kooistra
Wendy Kooistra

20 mei 2021

Bakken.nl in top 5 van Dutch Interactive awards

Zojuist is de winnaar bekend gemaakt van de Dutch Interactive Awards. Samen met Hema, Rituals, Bol.com en Babboe streed onze Dr. Oetker case afgelopen maanden voor de winst. Wij feliciteren Hema van harte met deze mooie award!

Zijn wij dan erg teleurgesteld? Een beetje natuurlijk, want je doet mee om te winnen. Maar wat zijn we ontzettend trots dat we in de top 5 mochten staan tussen al deze gevestigde, grote jongens! De DIA (Dutch Interactive awards) beloont namelijk het allerbeste online werk van Nederlandse bureaus en ons Bakken.nl is nog maar pas gelanceerd.

Bakken.nl op mobiel

We zijn supertrots! Trots op wat Enrise en Dr. Oetker hier gezamenlijk van hebben gebakken. Dwars door de coronacrisis heen hebben we – met korte lijntjes en een pragmatische aanpak – een mooi e-commerceplatform neergezet.

Gerrit de Graaf

We bakken ons suf

Bakken.nl is het online bakplatform met alles wat (professionele) thuisbakkers nodig hebben bij het maken van taarten, cakes en desserts. Het biedt gebruikers uitgebreide recepten, een spaarsysteem en een bakshop gevuld met meer dan 1.000 verschillende bakbenodigdheden met bijbehorende productinformatie. Hiermee vindt Dr. Oetker aansluiting op de bakhausse (Volkskrant/19-04-2020) die momenteel gaande is in Nederland. Tijdens het afgelopen jaar noteerde de multinational met haar bakproducten een fantastische groei, gelijk aan die van de totale bakmarkt. Het nieuwe platform geeft Dr. Oetker een leidende positie in deze almaar verder groeiende markt.

Bakken.nl op tablet

Kwaliteit is het beste recept 

De ambitie van Bakken.nl is indrukwekkend. De grootste en leukste online bakwinkel worden. Hiervoor ontwikkelde Enrise een compleet open source e-Commerce platform met Sylius. Bezoekers krijgen een gebruiksvriendelijke site waarmee dankzij het Continuous Deployment-proces betrouwbare, nieuwe features ontwikkeld kunnen worden. Door gebruik te maken van Kubernetes is het platform berekend op een hoge piekbelasting. Door veel aandacht te besteden aan de architectuur en systeemkeuzes heeft Dr. Oetker nu een schaalbaar platform dat klaar is voor een groeiende fanbase van (internationale) thuisbakkers.

Meer weten over wat wij deden voor Bakken.nl van Dr. Oetker? Check hier de case!